Menu
A tolték titok - Sergio Magaña

A tolték titok - Sergio Magaña

"Sergio Magaña Ocelo...

Az X-akták legújabb évada sokkolóan képünkbe tolta az igazságot rendszerünkről!

Az X-akták legújabb évada sokk…

Az X-akták legújabb ...

Furcsa fények és "felsugárzás" Alsó-Normandiában, Franciaországban.

Furcsa fények és "felsugá…

2015. november 2-án ...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedés, a titkos űrprogram informátora szerint...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedé…

Lehet, hogy a rendkí...

A nem-megfigyelt társadalom: anti-arcok, ruhák és egyéb kütyük Nagytestvér ellen

A nem-megfigyelt társadalom: a…

Egy egész iparág épü...

Képes az asztrológia kokrét eseményeket előrejelezni?

Képes az asztrológia kokrét es…

Mit tud az asztrológ...

Sztázis kamrában alvó óriások készen állnak rá, hogy felébresszék őket...

Sztázis kamrában alvó óriások …

Sztázis kamrában alv...

A Passzív Android és a Teremtő Erő

A Passzív Android és a Teremtő…

Az elme arénájában, ...

Tiltott történelem – Krisztus vérvonala

Tiltott történelem – Krisztus …

Tiltott történelem –...

Ki az, aki fél a Paranormálistól? – Ami általában így néz ki:

Ki az, aki fél a Paranormálist…

FREDDY SILVA - Ki a...

Prev Next

Az aranymetszés rendje a tér-időben...

  • Írta: 
Az aranymetszés rendje a tér-időben...

A híres Fibonacci sorozatban a harmadik számtól kezdve mindegyik szám az előző kettő összegének felel meg; 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 és így tovább. A sorozat egymást követő tagjainak hányadosából képzett sorozat (1/1, 2/1, 3/2, 5/3, …) határértéke éppen az aranymetszés aránya, a Phi.

A Fibonacci-sorozat és az aranymetszés aránya megtalálható a világ számos területén, a természetben, beleértve a növények alakját, emberek és állatok testében, sőt még az időjárásban, és a galaxisokban is. Azt mondják ez adják a természet, illetve a létezés alaptörvényeit.

fibonaccitt002Jelenleg a Dél-afrikai kutatók azt állítják, hogy az aranymetszés látható a téridő topológiájában, amiből arra következtetnek, hogy ez az arány szabályozza az egész világegyetemet.

Dr. Jan Boeyens a Pretoriai egyetem, és Dr. Francis Thackeray, a Witwatersrandi egyetem kutatói Dél-Afrikában, számos nézőpontból kutatták az aranymetszés látható összefüggéseit nem csak a matematikai, hanem fizika, kémia, biológiai szempontból és a téridő topológiájába is.

A kutatók úgy vélik, hogy a természeti világban és szerte az Univerzumban található geometriai formák végül alárendelik magukat a fenti 1.618-as matematikai képletnek. Az aranymetszés gyakran egy esztétikusan kellemes spirál alakhoz hasonló megjelenést alkot természetben, amit a művészek mesterségesen hoznak létre egy portré vagy emberi test arányaiban.

Az aranymetszést matematikailag a görög "phi" betű képviseli, és állítólag ez megmagyarázza egy tárgy két aspektusa közötti matematikai összefüggést is. A természetben mi magunk is megcsodálhatjuk az aranymetszést például a napraforgóban, fenyőtobozban, ananászban és karfiolban, valamint az állatok csontvázaiban és testrészeiben, mint az elefánt agyarában. fibonaccitt003

Az aranymetszés az emberi test számos részén is megtalálható, például az arc, a fül, a kézfej és alkar méreteiben, vagy a három ujjperc közti távolságokban. (Nézd meg lent a videóban!)

fibonaccitt004

Dr. Jan Boeyens és Dr. Francis Thackeray aranymetszés kutatásaikat kiterjesztik az a téridő fogalmára:

„Okunk van feltételezni, hogy az aranymetszés kozmikus jellegének a logaritmikus spirálok mindenütt jelenvalósága lehet az alapja. Látványos példák erre az Örvény-galaxis (M51), Ammoniták, "tintahalhoz, poliphoz hasonló lények", Katrina hurrikán, a bolygók, holdak, kisbolygók és gyűrűk disztribúciója a Naprendszerben.

Azt gondoljuk, hogy ez a meglepő egyformaság (ön-hasonlóság) egyszerű környezeti kényszerből adódhat, ami csak a görbe téridő egy belső jellemzője lehet, ami lenyűgöző.

Eljött az ideje a felismerésnek, hogy a relativitás és a kvantum-elmélet integrálható, és számszerűen kapcsolható egy matematikai állandó értékhez - akár téridő vagy a biológiai összefüggésben.”

Egyesek úgy vélik, hogy az apró tengeri kagylóban és a naprendszerben levő aranymetszés jelenléte egy véletlen egybeesés. Akárhogy is, de van még mit tanulnunk, például az intelligens tervezés szépségéről, mely áthatja az egész Univerzumot. A Kozmikus összefüggésekhez hasonlóan, mi osztozunk minden élőlénnyel az Univerzumban, ami energetikai rezgést bocsájt ki, s az aranymetszés egy másik nyom lehet, ami közelebb visz minket az emberi lét és a Kozmosz kapcsolatának megértéshez.

forrás: wakingtimes.com

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Tartalomból

Érdekes

Idegenek

Filmajánló

Ősök Világa

Videók