Menu
A tolték titok - Sergio Magaña

A tolték titok - Sergio Magaña

"Sergio Magaña Ocelo...

Az X-akták legújabb évada sokkolóan képünkbe tolta az igazságot rendszerünkről!

Az X-akták legújabb évada sokk…

Az X-akták legújabb ...

Furcsa fények és "felsugárzás" Alsó-Normandiában, Franciaországban.

Furcsa fények és "felsugá…

2015. november 2-án ...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedés, a titkos űrprogram informátora szerint...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedé…

Lehet, hogy a rendkí...

A nem-megfigyelt társadalom: anti-arcok, ruhák és egyéb kütyük Nagytestvér ellen

A nem-megfigyelt társadalom: a…

Egy egész iparág épü...

Képes az asztrológia kokrét eseményeket előrejelezni?

Képes az asztrológia kokrét es…

Mit tud az asztrológ...

Sztázis kamrában alvó óriások készen állnak rá, hogy felébresszék őket...

Sztázis kamrában alvó óriások …

Sztázis kamrában alv...

A Passzív Android és a Teremtő Erő

A Passzív Android és a Teremtő…

Az elme arénájában, ...

Tiltott történelem – Krisztus vérvonala

Tiltott történelem – Krisztus …

Tiltott történelem –...

Ki az, aki fél a Paranormálistól? – Ami általában így néz ki:

Ki az, aki fél a Paranormálist…

FREDDY SILVA - Ki a...

Prev Next

A Haj növesztése - Egy spirituális utazás...

  • Írta: 
A Haj növesztése - Egy spirituális utazás...

A Haj gondolataink és önmagunk kiterjesztésének fizikai megnyilvánulása. A mi Föld anyánknak olyan tiszta és szent gondolatai vannak, hogy haja hosszúra és illatosra növekedik. Mindenhol terem a világon Sweetgrass, (Édes fű), mely képviseli Föld anyánk haját.

Ezeket a füveket az őslakosok régóta gyűjtik, és felhasználják, mint tömjént (érzéken túli érzékelésre) fizikai és lelki gyógyulásra, ünnepségekhez, szent imádságokhoz és tisztítási szertartásokhoz. A Földanya azzal is kifejezi szeretetét minden gyermeke felé, hogy megosztja velük gondoskodó szándékait, tökéletes tisztító gondolatait. haj005

A Medicine Wheel Sweetgrass északi pozícióban helyezkedik el, a Víz/Tudatosság területén, az Univerzum, szellem és az emberi lélek területén. Mivel az őslakosok a Teremtő Isten Szent Ösvényét járják, hajuk, gondolataik fizikai kiterjesztése segítséget nyújt életútjuk irányításában. A Föld minden népének kulturális regéibe, (rege angolul tails, vagy farok) az útmutató lényeknek is van farka, például a sas farok nélkül nem tud repülni, a hal nem tud úszni, és az állatok farok nélkül nem tudnak egyensúlyozni) a Hajat, mint a gondolat erejét ábrázolják, mely férfiaknak és nőknek egyaránt segít legyőzni a gonoszt.

Ha kellemes, tiszta és tökéletes gondolatokat tartasz fenn, a gonosz varázslók és boszorkányok sötét szertartásaikban nem tudják arra használni a hajad, hogy legyőzzenek téged, mivel ahhoz hogy kárt okozzanak neked, a te negatív gondolataidra van szükségük. Fontos a Teremtőben hinni, nem egy ember varázslatában!

Számos országban a Szent férfiakat és Szent Nőket, hajuk hossza és fénye/glóriája alapján ismerik el. Az elnyomók által levágott haj hosszú ideig a megaláztatás, egy ember vereségét, behódolását fejezte ki. A haj nyelvét és szentségét tanítja minden törzsi nép a Földön. Az emberek fésülködési stílusának (a gondolkodás összhangja), a hajfonatnak, (gondolkodás egységessége), a haj összekötésének (a gondolkodás tisztasága) és a természet adta hajszínnek (megfontolt gondolkodás) nagy jelentősége van.

A hajstílusok fontosak, mivel megmutatják a különféle eseményeket átélő emberek érzelmeit; egy adott helyzet örömeit, vagy bánatát, egy életszakaszt, mikor valaki nagykorúvá válik, házasodik, valaki életkorát, vagy törzsi státuszát. A haj szimbolizálja azokat a törzsi Szellemeket, (népszellemek), melyeket földrajzi helyzettől függően egy nép követ, s ez a Szellem összekapcsolódik az idősebb, érettebb emberekkel, és azokon keresztül szólal meg egy szertartáson. A különböző hajstílusok mutatják meg azt a törzset, akmelyikhez az ember tartozik, és hogy az békeidőt, vagy háborút jelez. haj002

A frizurák, mint az évszakok nyilvános, személyes és szertartásos történések alkalmával változnak. A haj képviseli az egyén gondolatainak tisztaságát és lelki állapotát, miközben mutatja egy család beállítottságát és lelki összetartozását, és meghatározza egy nemzet kulturális harmóniáját és spirituális összhangját, irányelveit. A haj képviseli valamennyi törzsi ember lelki és szellemi tisztaságát.

Mindenkinek egyes vagy göndör haj adatik a Teremtő belátása szerint;

az egyenes hajúak azt tanítják, hogy hogyan kell méltóságteljesen féken tartani, vagy elengedni az irányítást és együtt folyni az élettel. Gondolataikat közvetlenül a Forrásból kiárasztva hasonló, egységes módon kiterjeszthetik, ahogy a víz is lefolyik a hegytetőről az óceánba, hogy ott apályként, dagályként hol emelkedjen, hol visszahúzódjon.

Akiknek göndör haj adatott, képesek megérteni az élet spirális, kanyargós energiáit. Gondolataik tanítják az élet kőrforgásának működését. Minden gondolat az életben általában apály és dagály. Az őslakos gyerekeket fiatal korban megtanítják, hogyan ápolja és gondoskodjon önmagáról, közvetlen és távolabbi családtagjairól. Megtanítják egymást a gondoskodásra, a családi kötelékek egyesítésére, és hogy, hogyan kell egymást tiszteletben tartva fenntartani a családi harmóniát és a szeretetet, ami meghatározza a család büszkeségét.

Megtanulják kijavítani egymás kifejezésmódját és szokásait, folyamatosan erősítik egymást, mely segít felszínre hozni a szépséget, erősítve bennük az eszményit, ami a Teremtó szeretetteljes gondolatainak kiterjesztése. Ezek a gondolatok a tökéletességből fakadnak, és ők is fokozatosan növekedve a tökéletességre törekszenek. haj004Mivel a gyermekek fejlettebbek, a spirituális oktatás csak erősíti a szellemüket. Míg fiatal és az ártatlan volt az emberiség, ( mentes a bűntől, fájdalomtól) meg volt áldva a gyönyörű haj ajándékával. Minél több tiszta és Szent gondolataid vannak, annál hosszabb, egészségesebb és élőbb a hajad. Ahogy öregedtek és veszítettek az ártatlanságukból, naivitásukból, eltávolodtak a Fény útjától, sötét gondolatok szállták meg őket, elveszítették a gondolataik tiszta fényét, és elveszítették a hajuknak (glóriáját) ragyogását, mely egykor övék volt.

A haj ápolása nagyon fontos, mert, mint Föld anyánkét az Édes Füvek, (Szent Sweetgrass) a mi hajunk is tárolja, közvetíti szándékaink tisztaságát. A gondolataink képesek megtisztítani mások gondolatait. Az őslakos gyerekeknek megtanítják azt is, hogyan ápolják a hajukat; a növények ajándékainak helyes használatát, hogy mely gumók, gyökerek gyógynövények azok, melyek fényessé, ragyogóvá teszi a hajat.

A haj ápolása fontos a testi és lelki egészség teljes fenntartásához.

Fésülködési szertartást is tanulnak, s még mindig használnak különleges fésűket az Édes fü (Sweetgrass) rítusokhoz. Gondos figyelmet fordítanak a fák, csontok, fémek, ékszerek, és ecsetek a típusainak, minőségének kiválasztására, valamint a szimbólumok megtervezésére, mivel a haj ápolás feladatai fontos fizikai és spirituális célt szolgálnak. haj008

A Tarajos Sün megosztotta magát azzal, hogy a bennszülött nőknek adott egy Szent Fésűt, ami abból a csontból készül, ami a Tarajos sün farkának az alsó részén található. Miután a bőrét kiszárítják, ráteszik egy fanyélre és kész is a fésű. A fésülködés aktusaiban beállítják a haj legjobb és legszebb formáit. Miközben tudják, hogy a hajunk a gondolataink testi megnyilvánulása, az őslakos családok azt is tudják, hogy a gondolatainkat a Teremtő útmutatása szerint ki kell javítani és harmóniába hozni, hogy méltóságteljesen és kecsesen haladhassunk a Szent Élet Ösvényén.

Amikor megfésüljük hajunkat minden nap, újra-ellenőrizzük gondolataink tisztaságát.

Azt a hajat, ami kihullik, összegyűlik a kefékben és fésűinkben, összegyűjtjük és egy különleges helyen, vagy egy zacskóban tároljuk 28 hold/hónap napig. Ez a haj emlékeink, az elmúlt gondolataink és tetteink egy feljegyzése. A telihold idején a családok fénnyel a szívűkbe összegyűlnek és felajánlják a család gondolatait a tűz, a Föld és a Levegő szelleménekhaj006Amikor hajunkat alázatosan felajánljuk a tűznek, gondolataink a füstön keresztül felszállnak a Hold energiák irányításával a Teremtőhöz, vagy ha eltemetjük, visszaadjuk Föld anyánknak, és Ő közvetíti szándékainkat a Holdon keresztül a mi Teremtőnkhöz továbbítja. Ily módon a Teremtő elolvassa a családok gondolatait és elküldi a Szellemeit / Angyalait, hogy végigvezessen téged a Szent Ösvényen, kijavítsa az elmédet, szívedet és lelkedet és megerősítse tested harmóniáját a következő Teliholdig.

Ha Egyként fenntartjuk a Szent gondolatokat és a Fény Útját járjuk, az olyan valami, ami kellemes a Teremtő számára, és erősíti az egyén, család, és a Nagy Család egyetemes Egységét, melyben mindenki egy rész. A hajad azt tanítja, hogy gondolataid minden irányba kisugárzódnak, de neked kell irányítani azokat.

A haj négy színe - Szőke, vörös, fekete-fehér - szimbolizálja a föld négy égtáját és a gondolatok folyamatos áramlásának irányát az égtájak között, szintén az aranysárga, barna, kék, szürke haj a négy égtáj közül jelöli azokat a folyamatos gondolatait, melyek szétáramlanak az univerzumban. A hajad meggyőződéseid, hited útmutatója a külvilág számára, melyet magaddal hordasz életed végéig.

Amikor a hajad színe természetesen változik, az azt jelenti, hogy már közeledsz Isten felé, és több felelősséged van. Ez egy Szent természetes Hajszín, és soha nem festett (szőkítteted). Maga a festék szó halált jelent, dye=festék/die=meghal, s ha használjuk, megöli az Isten adta gondolatokat és célokat.

A haj folyamatos festésével, megölésével, előbbre helyezed vágyaidat és alá rendeled Isten gondolatait.

A haj fehérítése, szőkítése változtathat egy lelkiállapoton, de nem változtathat egy embert idősebbé, bölcsebbé – az vagy, akinek megszülettél és úgyis csak Isten által emelkedhetsz fel, nem az emberiség által. Az őslakos szertartásokon elfogadott, hogy a hajat okkersárga hennával színezzék, mert azt egy Szent cél és Isteni inspiráció érdekében tesztik, másrészt egy természetes festék, mely gyorsan lekopik, nem ártalmas, és visszaadja a haj természetes színét.

A hajvágás aktusa a gondolatok áramlásának megrövidítése, elvágása.

Tényleg meg akarsz válni, el akarod választani a múlt gondolatait, emlékeit, a jővőbeni tetteidtől? A hajat általában akkor vágatják le, mikor valaki úgy dönt, nagyobb változást akar az életében, amivel a rossz cselekedeteket hátrahagyhatja, és egy új élete szeretne. Az őslakos törzsi tanítások szerint a hajvágás egy gyászoló folyamat is, mely jelképezi az emberi érzékenység okozta a mély sebeket és szeretteink elvesztésének átható fájdalmát.

Más törzsek emlékezve arra, hogy ők olyan szellemek, akik örökké élnek, egy évig gyászolják hajukat, s csak utána vágják le. Ezzel szimbolikus megszakítják a kapcsolatot, felszabadítják szeretteiknek szellemét, s lehetővé teszik számukra, hogy belépjenek a másvilágba. Készen állnak továbbengedni az új élet felé, tudva hogy tiszteletben kell tartani a szeretett személy szempontjait, és a számára rendezett ünnepség alatt elküldik szeretteik Szellemét. Így bizonyítva szeretetüket minden élő iránt, s ők is visszajeleznek, hogy készek elkezdeni egy új napot, egy új reggelt. Bölcsességüket a nagy élet ciklusaiból merítik. Tudatában vannak, hogy szeretetteik testét vissza kell adni a Földnek, és szeretteik szellemének vissza kell térnie a Nap/Csillagokhoz, ahonnan származnak, és újra kell hangolódniuk az Egységben, hogy ismét újjászülethessenek a Föld Gyermekeként.

Még a hajvágás ideje is nagyon fontos, mivel minden dolognak összhangban kell lennie a világegyetem természetes ritmusával és áramlásával.

Minden öreg, régi gondolat elvágását, (hajvágás) a kapcsolatok elvágását, ésszerű, bölcs ötletek „learatását” Telihold idején végezzük. Az újrakezdés, mint a vetés ideje, az új gondolat vetőmagok, vagy a vágás, metszés és hajunk havi gondozását, (hajvégvágás) az Újhold fényében tegyük, így nem fog gyorsan növekedni és vastagodni. haj007

Gyakran látni fiatal férfiakat Sweetgrass fonatokkal a hajukban, mikor személyes tisztítási szertartásokat végeznek. Egyes törzsekben a férfiak belefonják a Sweetgrass-t a hajukba, hogy egyesítse a gondolataikat a Földanyával, és erősítsék gondolataikat az Egységgel. Ez megmutatja, hogy hogyan kell a hajat arra használni, hogy a gondolataidat kiterjeszd és összekösd másokéval.

Ha magadnál tartod, vagy a hajadhoz adod szeretteid haját, akkor azok gondolatai elkísérnek utunkon.

A családtagjaink lelki támogatása és védő gondolatai (imák) olyan fontosak , hogy a család haját és védőszellemeik haját belefonták harci öltözékeikbe, hogy erőt és kitartást adjanak viselőjének. Tehát általánosan elfogadott szabály, hogy nem érinthedet meg egy személy haját az ő engedélye nélkül.

A Sweetgrass (édes fű) fejpántokat (azok a dolgok, amik táplálják az elmét) (tréfa) a jobb koncentráció, és a gondolatot tisztítása miatt hordják. A Sweetgrass aromája, illata tisztítja az elmét. Sweetgrass nyaklánc, gallér vagy nyakörvek azonosítják azokat a szellemeket, akik fejjel előre születnek, és a bölcsesség szellemének leszármazottjainak nevezzük.

A Sweetgrass fonatai, ahogy a fonatok a fejeden, jelképezik a Bölcsesség Kígyóit, amik a Fény Szent Ösvényén tart téged. Ez az a dupla fejű kígyó a farka rázásával figyelmeztet, ha lelépsz a Szent Ösvényről, hogy térj vissza arra, vagy szenvedd el a kétségbeesés, a depresszió vagy a halál mérges harapásait, attól függőn milyen messzire kóborolsz el.

A fonat szimbolizálja az Egyesülést és az Egységet. A leomló haj szálai egyenként gyengék, de ha egységben egyesülnek, demonstrálják az Egység erejét fizikailag; "Egy Szellemként, Egy Szívként és egy Lélekként", az Egy dalát és Szent Gondolatait fenn tudják tartani.

Van, mikor a hajat befonva viselik, máskor hagyják szabadon leomlani, bizonyítva, hogy harmóniában vannak az élet áramlásával, s hogy megmutassák gondolataik egységét másoknak. Vannak különböző tanítások arról, hogy hogyan kell befonni a hajat, és arról is, hogy hogyan zajlik egy a Sweetgrass (édes fű=Földanya haja) fonás szartartása. haj003

Az egyik; össze kell gyűjteni 28 teljes szál Sweetgrass-t (édes füvet) , mivel egy szál, egy Hold (hónap) Szent napját szimbolizálja. Ezt követően el kell osztani őket 3 egyenlő halomra, minden halom 9 szálat tartalmaz, - a 3 halom jelképezi a mennyország 3 szintjének a Vándorló Szellemeit, (felső világ, középső világ, alacsonyabb világ), - a maradék egy szál pedig szimbolizálja a Nagy Szellemet, a Teremtő Istent, (Nap Isten) amit belefonsz a többibe.

Ne feledd, hogy miközben befonod a Sweetgrass-t, tartsd a gondolataidat és szándékaidat tisztán és egészségesen, mivel az örök élet szeretetének imáit helyezed a fonatodba. Ez a Szándék egy olyan gyógyszer, mely valamennyi probléma gyógyulását lehetővé teszi. A fonás végére köss egy csomót a fűvel. A csomó az Egységet és a kötelékeket jelképezi. A kötelet, amely megköt. Sweetgrass fonat csomója pedig összeköt a Föld Anyánk gondolataival, hogy újra megtanítson minket az Egység erejére.

Tudod, csak a Teremtő Hatalma tartja össze a Világegyetemet, és a Vándor Szellemek, az Ő Nagy Szellemei védik az Életet egészen a Világegyetem külső pereméig, és a Menny 3 szintjét, az alsó, középső és felső világokat, avagy a Tenger, a Föld és az Ég (Világegyetem), ahol minden Nagy Szellem lakik.

Ha a minden létező élet iránti szeretet és tisztelet érzése vezérel, és szívből jövő tiszta gondolataid vannak, voltak (miközben összegyűjtötted a füvet) a megfelelő módon megoszthatod a Szent Sweetgrass-t másokkal is. Amikor a Szent Gyógynövényekkel, (orvosságokkal) dolgozunk, a szándékainknak olyan önzetlennek kellene lennie, mint amilyen önzetlen a mi Föld anyánk szándéka.

Ő a Gyermekeinek csak a legjobbat akarja! Tehát ügyel arra, hogy fenntartsd a Szent gondolatokat; a gyógyítás szándékával az Egység gondolatait, a Szeretet irányítsa a gondolataidat, miközben a Sweetgrass-t fonod.

Hamarosan Minden Nemzet ismét erős lesz. Írta: Paula Lightening asszony

forrás: thehairshaman.com

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Tartalomból

Érdekes

Idegenek

Filmajánló

Ősök Világa

Videók