Menu
A tolték titok - Sergio Magaña

A tolték titok - Sergio Magaña

"Sergio Magaña Ocelo...

Az X-akták legújabb évada sokkolóan képünkbe tolta az igazságot rendszerünkről!

Az X-akták legújabb évada sokk…

Az X-akták legújabb ...

Furcsa fények és "felsugárzás" Alsó-Normandiában, Franciaországban.

Furcsa fények és "felsugá…

2015. november 2-án ...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedés, a titkos űrprogram informátora szerint...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedé…

Lehet, hogy a rendkí...

A nem-megfigyelt társadalom: anti-arcok, ruhák és egyéb kütyük Nagytestvér ellen

A nem-megfigyelt társadalom: a…

Egy egész iparág épü...

Képes az asztrológia kokrét eseményeket előrejelezni?

Képes az asztrológia kokrét es…

Mit tud az asztrológ...

Sztázis kamrában alvó óriások készen állnak rá, hogy felébresszék őket...

Sztázis kamrában alvó óriások …

Sztázis kamrában alv...

A Passzív Android és a Teremtő Erő

A Passzív Android és a Teremtő…

Az elme arénájában, ...

Tiltott történelem – Krisztus vérvonala

Tiltott történelem – Krisztus …

Tiltott történelem –...

Ki az, aki fél a Paranormálistól? – Ami általában így néz ki:

Ki az, aki fél a Paranormálist…

FREDDY SILVA - Ki a...

Prev Next

11 apróság, amivel jobbá teheted a világot... Kiemelt

  • Írta: 
11 apróság, amivel jobbá teheted a világot...

Azt gondolod te egyedül túl kevés vagy ahhoz, hogy megváltoztasd a világot? Sokkal többet tehetsz, mint gondolnád! Csak olvasd át ezt a 11 apró, de fontos pontot, és nézdd meg mit tehetsz azért, hogy a világ magadat is beleértve, jobbá váljon.

1. Mosolyogj

Bámulatos, hogy egy mosoly milyen kölcsönhatást képes kifejteni – ezért is mondják: mosolyogj, mielőtt felveszed a telefont. Ha az emberi lélek mélyére ásunk, láthatjuk, hogy mindenkinek csak egyetlen célja van - boldog akar lenni, és a mosoly pont ezt fejezi ki. A mosoly ragályos! Van-e ennél jobb mód arra, hogy kiterjesszük a boldogságot emberek millióira. Nem kerül pénzbe és mégsem annyira intim, mint egy ölelés. Szóval ajándékozz széles mosolyt mindenkinek, akivel csak találkozol. Ha ezt huzamosabb ideig alkalmazod, és a mosolyod őszinte, az emberek megérzik a segíteni akarást, a jó szándékot mögötte, és nagyszerű érzés lesz, amikor mindez visszaáramlik hozzád. Sőt, ennél messzebbre is mehetsz– nevess! ( :

2. Figyelj másokra

Ez elég nehéz ebben a rohanó, „fontos vagyok és nincs-időm-semmire” világban. A fülünket kölcsönadjuk az embereknek, de képesek vagyunk figyelni is rájuk? Amikor valaki beszél hozzád, teljes figyelmeddel fordulj felé! Nem is olyan könnyű, igaz! Viszont óriási változást indít el. Mi emberek sokszor csak arra vágyunk, hogy valaki meghallgasson – mindannyiunknak megvan a maga története, és csak azt szeretnénk, ha megértenének minket. A figyelem, mások meghallgatása időt igényel, de egy kis erőfeszítéssel meg tudod könnyíteni a másikra nehezedő terheket, s egy kis odafordulással elviselhetőbbé válik a helyzete.

3. Rakj rendet magad körül

Egy tiszta hely tisztán tartja az elmét (míg rendet raksz, az elméd is megtisztul) és egy tiszta környezetben feltűnően jobban érezzük magunkat. Rendszerezzük a dolgainkat az asztalunkon, és ügyeljünk arra, hogy az otthonunk mindig tiszta legyen. Az udvarunk is legyen tiszta, tegyük a szemetet a szeméttartóba, majd a külvilágra is terjesszük ki a rendet.

Ha látsz egy eldobott üveget, vagy vizes palackot, tedd bele a kukába. Nyilván nem kell feltakarítanod az egész várost, de ha eléd kerül egy eldobott újság, üveg, műanyagpohár, esetleg épp felbuksz benne, hajolj le érte, és vidd a legközelebbi szemeteskukához. Tudd, hogy önmagadnak számára teszed szebbé a teret, miközben másoknak megmutatod, hogy érdekel a környezet és igényes vagy arra.

Mit tehetsz, ha elmentek valahová vacsorázni? A családom szereti egymásra pakolni az étlapot a menüválasztás után, így a pincérnek nem kell kőrbe járkálnia az asztalt, továbbá az ebéd végeztével a tányérjainkat is egymásba pakoljuk. Ez egy fajta figyelmesség, míg várakozol, és a személyzet hamarabb ki tud kiszolgálni téged és a többi vendéget. Ha vendégségbe mész? Ajánld fel, hogy segítesz a vacsora elkészítésében, vagy a terítésben, a végén pedig a romok eltakarításában. Sok kéz gyorsan elvégzi a munkát és a házigazdát egy újabb parti szervezésére bíztatja. ( :

4. Nyisd ki az ajtót mások előtt

Úgy gondolom, hogy az egyik legkedvesebb gesztus az, mikor van egy duplaszárnyú ajtó és mindketten tartják egymásnak az ajtót. Ez egy egyszerű, mégis csodálatos módja annak, hogy valakit kitüntessünk figyelmünkkel, és különlegesnek érezhessük magunkat. Használd fel alázattal ezt a rövid pillanatot, és hagyd, hogy a másik ember menjen ki először. Nem számít, hogy az illető férfi vagy nő, fiatal vagy idős, kerekesszékben ül, vagy mankóval jár, vagy tol néhány gyereket a babakocsiban - ez a felemelő gesztus mindenhol, mindenkinek szóljon.

5. Fizess a mögötted álló személynek

Ez némi készpénz kiadással jár, de szintén egy nem mindennapi és értékes meglepetés. Tedd meg, ha módodban áll. Kifizetheted valakinek a pályadíját, parkolását, vagy a kávéját is. Képzed el, hogy egyik alkalommal egy végtelennek tűnő sort kell végigállnod, hogy kifizess valamit valahol, s hogy ez mindenki számára ugyanolyan fárasztó, és veled együtt mennyien gyűlölik ezt, majd képzeld el milyen érzés lesz, mikor végre a sor elejére érsz, és kiderül, hogy valaki már fizetett helyetted. Ez mindenkinek egy kiváló lehetőség arra, hogy előre fizessen a bőség körébe.

6. Mond, hogy – Kérlek és Köszönöm - (csak őszintén)

Azt hiszem, ez eléggé magától értetődő, de nem lehet elégszer mondani. Ugyanis egyre gyakrabban megfeledkeznek erről különböző szituációkban, - szolgáltatók, egyéb szervek, vezetők stb - főleg utasítások kiosztásakor. Ha valakinek az a dolga, hogy kiszolgáljon, akkor is köszönettel tartozunk, továbbá, ha valaki vezető beosztásban dolgozik, akkor is illik, azt mondania- "Kérlek!"

Én tanárként azt tapasztaltam, hogy a diákokkal harmonikusabb kapcsolat alakul ki, ha parancsok helyett kérünk - pl. nem azt mondtam, hogy „Johnny, csukd be az ajtót,” hanem azt, hogy „Johnny, kérlek csukd be az ajtót.” Köszönd meg a pincérnek, hogy vizet tölt neked, hogy elmossa a tányérod. Köszönd meg a boltba a kiszolgálást, s mikor átnyújtják a számlát. Igen, ezt alapból és örömmel meg kell tennünk, és újfent nagyszerű érzés lesz, mikor figyelmességünket értékelik az emberek.

7. Jegyezd meg mások nevét

„Mondd ki a nevem.” Azt mondják minden ember kedvenc szava saját neve. Ha valakit a saját nevén szólítasz, azzal azt mutatod, hogy: 1) figyeltél rá, 2) fontos számodra, mivel emlékszel a nevére, 3) elismered a benne lakozó individuumot. Természetesen nem kell úton útfélen mindenkit a nevén szólítani, de használhatod üdvözléskor, és néha be lehet szúrni egy egy beszélgetésbe is. Fogod látni, hogy az emberek felragyognak, ha a nevükön szólítod őket.

8. Ajándékozz bátorítást

A kedvenc tanári ajándékaim közül az egyik egy kicsi emlékkártya, amire ez az idézet van írva: "A legszebb ajándék, amit másoknak adhatsz, a bátorítás." Szinte senki nem kapja meg a szükséges bátorítást ahhoz, hogy kifejlődjön a teljes potenciálja. Pedig ha mindenki megkapná a növekedéshez megfelelő bátorítást, mindenkiben kivirágozna a zseni, és beragyogná az egész világot. (A dicséret, az elismerés, s minden pozitív megerősítés magasabb rezgéseket tartalmaz, és az így kapott figyelem-energia aktiválja az egyén szunnyadó képességeit, bátorítani, dicsérni, lelkesíteni, elismerni ezért érdemes - világok) Hogyan bátorítsunk hatékonyan másokat? A Bátorítás lehet egy egyszerű figyelmességből kiinduló bók is; Képes vagy rá, Hiszek benned, Szeretlek!”! A jó vezetők több bátorítást használnak, mint kritikát. A szülők és a pedagógusok pozitív megerősítések alkalmazásával tanítsanak a negatív tagadás helyett. A legnagyobb bátorítást azzal tudjuk adni, ha valakit, mint individuum minden körülmények között szeretetbe és feltétel nélküli elfogadásban részesítünk.

9. Szánj időt magadra

Ez önzésnek hangzik, de nem az! Gondolj arra, milyen volt, mikor érezted, hogy meg kéne állni, fel kéne töltődni, mégis fáradtan csak mentél tovább. Hogy érezted magad utána? Képes voltál figyelni arra, amit csinálsz, vagy a körülötted lévő emberekre. Az jobb cégeknél azért adnak plusz szabadságokat, plusz nyaralást, mert így esélye van az alkalmazottaknak a pihenésre, így utána többet és jobban teljesítenek. Részesítsd figyelembe önmagadat is. Olvass, végy egy kellemes fürdőt, meditálj, hallgass zenét, sétálj, szórakozz, és tégy meg mindent, ami feltölt energiával. Emlékeztesd magad, hogy a te jólléted és érzéseid ugyanolyan fontosak, mint bárki másé. Ez nem önzés – az önzés valami egészen más.

10. Légy adó és vevő

Először, egyszerűen csak adj és adj! A világ egy kőrkörös áramlás, és a nagylelkűség is, mint minden más, visszaérkezik hozzád. Nemcsak a pénz, szó szerint minden, amit adunk, így a fenti javaslatok is a bőség kőrbe áramlanak és visszakapjuk. Ha visszatartasz valamit, vagy ha elveszel, az megállítja az áramlást. Az adás újraindítja. Kapni, elfogadni ugyanolyan fontos! Ha nem fogadod el mások ajándékát, szintén elapad a forrás. Minden adakozónak szüksége van egy vevőre, különben nem működik az ajándékozás. Ha valaki rád mosolyog, mosolyogj vissza! Ez is az adás egy formája. Add esélyt arra, hogy meghallgassanak, előreengedjenek, fizessenek neked, hogy köszönetet mondjanak, hogy bátorítsanak, lelkesítsenek. Engedd, hogy figyeljenek rád, és add meg egy másik embernek azt az örömöt, hogy tehetett valamit érted.

11. Légy önmagad

A legnagyobb ajándék, amit a világnak adni tudsz, az igaz éned. Könnyen eltévedhetünk, míg néhányan és a társadalom azt akarja, hogy elfeledjük kik vagyunk valójában. Jelenléted egy ajándék és oka van annak, hogy itt vagy ezen a bolygón. Kezdj el emlékezni igazi önvalódra, és kutasd miért vagy itt! Mi foglalkoztat, mik az adottságaid, mik a szenvedélyeid, mi inspirál? Majd oszd meg a világgal. Ha önmagad vagy, lehetővé teszed másoknak, hogy ugyanezt tegyék. Képzeld el mennyivel könnyebb és kellemesebb lenne az élet, ha az emberek kevesebb időt töltenének olyan álcák mögött rejtőzködve, amit mások kényszerítenek rájuk. Kezdj el Te változtatni a világon! Légy az, aki vagy, és csináld azt, amit szeretsz! Fogj hozzá még ma! forrás: lifehack.org

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Tartalomból

Érdekes

Idegenek

Filmajánló

Ősök Világa

Videók