Menu
A tolték titok - Sergio Magaña

A tolték titok - Sergio Magaña

"Sergio Magaña Ocelo...

Az X-akták legújabb évada sokkolóan képünkbe tolta az igazságot rendszerünkről!

Az X-akták legújabb évada sokk…

Az X-akták legújabb ...

Furcsa fények és "felsugárzás" Alsó-Normandiában, Franciaországban.

Furcsa fények és "felsugá…

2015. november 2-án ...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedés, a titkos űrprogram informátora szerint...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedé…

Lehet, hogy a rendkí...

A nem-megfigyelt társadalom: anti-arcok, ruhák és egyéb kütyük Nagytestvér ellen

A nem-megfigyelt társadalom: a…

Egy egész iparág épü...

Képes az asztrológia kokrét eseményeket előrejelezni?

Képes az asztrológia kokrét es…

Mit tud az asztrológ...

Sztázis kamrában alvó óriások készen állnak rá, hogy felébresszék őket...

Sztázis kamrában alvó óriások …

Sztázis kamrában alv...

A Passzív Android és a Teremtő Erő

A Passzív Android és a Teremtő…

Az elme arénájában, ...

Tiltott történelem – Krisztus vérvonala

Tiltott történelem – Krisztus …

Tiltott történelem –...

Ki az, aki fél a Paranormálistól? – Ami általában így néz ki:

Ki az, aki fél a Paranormálist…

FREDDY SILVA - Ki a...

Prev Next

Om Ah Hum - Mit jelent ez a jól ismert buddhista mantra?…... Kiemelt

  • Írta: 
Om Ah Hum Om Ah Hum

Om Ah Hum - Mit jelent ez a jól ismert buddhista mantra? Ez egy olyan mantra, ami többszinten működik. Íme egy alapvető magyarázat. Az Om Ah Hum hangokkal a Tibeti buddhista kántálásokban találkozunk leghamarabb, s mint áldás mantra gyakran elsőbbséget élvez más mantrák mellett.

Az Om ah Hum hangok egyedi szanszkrit mag szótagok. Az első dolog, amit észreveszünk az, hogy három szóból áll, s mint hármasság közvetlenül beleillik valamennyi jelképrendszerbe. A Buddhizmusban is megtaláljuk a szentháromságot; az Om szótag a testet (Kaya), Ah (Vak)na beszédet, Hum (Citta) a tudatot jelenti.

A Om ah Hum szavai mindhárom test tökéletes létállapotát jelképezi. A test nem csak fizikai teste az embernek, hanem az egyén egész anyagi dimenziója is. A hang az az életenergia a testben, amit Pránának nevezünk. A szellem az ok, és ami az ok mögött van.

Om Ah Hum

om ah hung

Ha egy kicsit közelebbről megvizsgáljuk ezt a három szót, azt látjuk, hogy az Om az az ős rezgés, melyből minden dolog született, és amibe minden vissza fog térni a kozmikus ciklus végén. Om szótag első megnyilvánulása Siva, egyfajta hangtudat formájába.

Ugyanakkor Om a világegyetem kvinteszenciája, lényege, és tudat legmagasabb kifejeződése. Az Ah szótag a lélek ősállapotának szimbóluma. Másrészt a női aspektus, az anyában megnyilvánuló isteni bölcsesség, ugyanakkor gondolatok nélküli magzati létállapot, az alapvető üresség létállapota.

Hum a gyökérrezgés, a hang legkisebb oszthatatlan egysége, mint Kundalini-Shakti lényegi természetének tükröződése. Hum az eredete az egyetemességnek az emberi szívbe. A makrokozmosz visszatükröződik a mikrokozmoszba, s az Om egy meglehetősen ezotérikus megvilágításában a Humot tükröződik vissza a csakrákba.

Az Om a korona csakrához kapcsolódik (Sahasrara) színe fehér (tisztaság), Ah a torok csakrához kapcsolódik (Visshudha), és kék színű (isteni szeretet.) Hum kapcsolódik a szív csakrához (Anahata), színe zöld. (stabilitás és az örökkévalóság).

Mikor kántáljuk az Om Ah Hum szótagokat el kell képzelünk egy áramlást a szavak és aközött, amit a szavak képviselnek. Tehát, mikor elkezdjük az Om-ot kántálni képzeljük el, hogy ez egy egyetemes hangot képvisel, melyet az „örök, a végtelen, és a tökéletes” szavak szimbolizálnak, és akkor kitöltődik az elme az örök tökéletesség gondolatával.

Az Om olyan, mint mikor kitárjuk a karjainkat, hogy öleljen át mindent, ami él és létezik. Ez békét, stabilitást, tisztaságot, határozottságot és erőt hoz. Om leereszkedik a korona csakrából a szív csakrába, hogy élet rezgéseket transzformáljon. Ah a csodálat és a közvetlen tudatosság kifejezése. Ez egy pontja a nyugalomnak, ürességnek. Ah energiát, nyitottságot hoz és erősíti a felelősségvállalást.

Hum az egyetemességet (Om) hozza a szívbe, ez a végtelenbe a véges, a örökkévalóba a múlandó. A „u” hang egy lefelé mozgást fejez ki, hangsúlyozva az anyagba süllyedést.” A Hum „h” hangja a levegőt (Prána) az „m” a dualitást jelzi. A Hum a kiterjedést, végtelenség eszenciáját, és egységhez közvetít az emberhez. Így ez a mantra az ősi egyetemes rezgést és tudatosságot hozza az ember szívébe. Forrás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Tartalomból

Érdekes

Idegenek

Filmajánló

Ősök Világa

Videók