Menu
A tolték titok - Sergio Magaña

A tolték titok - Sergio Magaña

"Sergio Magaña Ocelo...

Az X-akták legújabb évada sokkolóan képünkbe tolta az igazságot rendszerünkről!

Az X-akták legújabb évada sokk…

Az X-akták legújabb ...

Furcsa fények és "felsugárzás" Alsó-Normandiában, Franciaországban.

Furcsa fények és "felsugá…

2015. november 2-án ...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedés, a titkos űrprogram informátora szerint...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedé…

Lehet, hogy a rendkí...

A nem-megfigyelt társadalom: anti-arcok, ruhák és egyéb kütyük Nagytestvér ellen

A nem-megfigyelt társadalom: a…

Egy egész iparág épü...

Képes az asztrológia kokrét eseményeket előrejelezni?

Képes az asztrológia kokrét es…

Mit tud az asztrológ...

Sztázis kamrában alvó óriások készen állnak rá, hogy felébresszék őket...

Sztázis kamrában alvó óriások …

Sztázis kamrában alv...

A Passzív Android és a Teremtő Erő

A Passzív Android és a Teremtő…

Az elme arénájában, ...

Tiltott történelem – Krisztus vérvonala

Tiltott történelem – Krisztus …

Tiltott történelem –...

Ki az, aki fél a Paranormálistól? – Ami általában így néz ki:

Ki az, aki fél a Paranormálist…

FREDDY SILVA - Ki a...

Prev Next

A Szokások - és a változás lehetőségei - Állandó társ vagyok....

A Szokások - és a változás lehetőségei - Állandó társ vagyok....

Állandó társ vagyok. A legnagyobb segítség, vagy a legsúlyosabb teher.  Felemellek a sikerhez, vagy lerántalak a kudarc poklába.  Azt teszem, amit elvársz tőlem.  Dolgaid felét, mit teszel, nyugodtan rám bízhatod,  és én gyorsan, helyesen elvégzem őket. 

Könnyű irányítanod, csupán határozottnak kell lenned velem. 

Pontosan mutasd meg, miként akarsz csinálni dolgokat,  és néhány lecke után automatikusan azt fogom tenni.  Szolgája vagyok minden nagy embernek,  és sajnos a sikerteleneknek is. 

Akik nagyok, azokat én tettem naggyá.  Akik sikertelenek, azokat én tettem sikertelenné. 

Nem vagyok gép, noha pontos vagyok, mint a gépek,  és intelligens vagyok mint az ember. 

Használhatsz előnyödre, használhatsz hátrányodra.  Ez közömbös számomra. 

Végy kézbe, tréningeztess, légy velem határozott,  és lábaid elé helyezem a világot.  Légy könnyelmű velem, és tönkre foglak tenni. 

Hogy ki vagyok én? Én vagyok a szokás.

Amikor a cseresznyefák csodálatos virágai tavasszal megjelennek, s csodálatukban elveszünk, elveszik velünk együtt az idő is. Arra vágyunk, bár örökké tartana. A természet bölcsessége minden pillanatban tanít minket. Megmutatja, hogy a csoda, a fák ébredése, a virágzás ragyogása, mint minden a semmiből jön, önmaga természeténél fogva teszi a dolgát, s mikor eljön az idő, a szirmok útra kelnek.

Nincs elengedés, mert nincs ragaszkodás sem.

Folyamat van, az életenergia természetes áramlása. Csak megtörténik. Ahogyan minden megtörténik magától, ha csak nem gördítünk akadályt elé. A szabad választás, a szabad akarat joga emberi kiváltság, ugyanakkor átok is lehet, ha nem tudjuk, hogyan éljünk vele harmóniában. Biztosan te is megfigyelted már, saját szokásaidat vagy mások szokásait. Észrevetted már, hogy micsoda hatalmuk van felettünk?

Kezdetben te választod, később ő dönt. Így résen kell lennünk. Nem könnyű egy-egy rossz vagy elavult szokásunkat letenni. Olykor szokásainkat nem is igazán letesszük, inkább lassan, észrevétlenül átalakítjuk. Persze, ha a felismerés megtörténik, akkor van rá lehetőség, hogy azonnal letegyük. Folyamatosan változunk, változik minden körülöttünk. Ezt jó tudni.

Megnyugtató lehet azokon a napokon, amikor úgy érezzük, mintha nem történne semmi.

Folyamatosan zajlik, érik bennünk a változás, ha akarjuk, ha nem. Tudatosan, vagy sem. Olykor nekünk is tennünk kell, vagy tenni vágyunk, hogy közeledjünk „jobbik énünk” felé. Vagy, mert egyszerűen valami miatt nem jól érezzük magunkat a bőrünkben vagy érzünk egy belső késztetést, hogy igen, azt szeretném elérni, megtenni, szeretném, ha részemmé válna, szeretném, ha része lenne életemnek. Mintha életünk egy gyönyörű kép lenne, ami mozaikdarabokból, apró képekből, részletekből állna össze, s apránként illesztjük össze a meglévő részeket, hozunk újakat, vagy dobunk ki megfakult, kiégett, színét és értelmét vesztett kockákat.

Könyvekből, filmekből, baráti beszélgetésekből, álmainkból, meditációinkból vagy épp véletlen eseményekből vadásszuk össze legféltettebb kincseinket, amikből felépítjük önmagunkat. Tudatosan vagy tudat nélkül a szokásaink kialakulnak, környezetünk, személyiségünk, hajlamaink, vonzásaink és taszításaink teszik a dolgukat.

Meryl Streep, az Iron Lady című filmben, ahol az Egyesült Királyság első és ez idáig egyetlen nő miniszterelnöke, Margaret Thatcher bőrébe bújuk. Külsejét és akcentusát is megváltoztatva, így beszélget az őt vizsgáló orvosával:

ElemenNe azt kérdezze, hogy ’mit érzek’, hanem, hogy ’mit gondolok’!

Mit gondol? – kérdezi a megszeppent orvos.

Nézze, ahogy a gondolatok szavakká válnak, ahogy a szavak tettekké válnak, ahogy a tettek szokásokká, ahogy a szokások jellemvonássá, és ahogy a jellem sorssá válik. Amit gondolunk, azzá válunk.

A színésznő a filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott. Nem véletlenül. A film, ahol a hajdani vasakaratú Vas Lady visszaemlékezik életére, megküzd a felgyorsult világgal, az őt kísértő gondolatokkal, szokásaival, rögeszméivel, megöregedett, megfáradt testével és fáradhatatlan, nyugtalan szellemével. Fantasztikus film.

Segít, hogy még azelőtt kezdjünk el gondolkodni az igazán fontos dolgokon, mielőtt késő lenne. Ahogyan mindig, most is érdemes tisztázni a hivatalos fogalommagyarázatát, definícióját a szokásnak.

A szokás fogalma: - a fegyelem egyik fajtája.

Meghatározott körülmények között ismétlődő cselekedetek történelmileg kialakult vagy közösségben elterjedt formája. Gyakran ismétlődnek hasonló szituációk, amelyek azonos típusúak.

- olyan tevékenység, mely bonyolult feltételes reflexek  (készségjellegű cselekvések) kiépülésén alapszik. Rögzített cselekvéssor. Szokásról akkor beszélünk, ha bizonyos ismétlődő helyzetekben és időpontokban erős belső késztetést érez valaki arra, hogy valamit megtegyen. Idegrendszeri alapja – miként a készségnek is – a dinamikus sztereotípia.  A szokást, a készségtől az különbözteti meg, hogy a készségcselekvésben tudatos szándék, külön motívum kell, míg a szokáscselekvésbe beépült a motívum, beindulásához nem kell tudatos szándék és kiváltó inger. A szokás akadályoztatása hiányérzetet, nyugtalanságot vált ki.

Beszélhetünk személyi (pl. kávézás) és társadalmi (pl. ünnepek) szokásokról.

Egy másik megfogalmazásban:

A szokások, sok ismétlés által automatizálódott cselekvések, melyek valamilyen szükséglet kielégítésére alakulnak ki. A cselekvések rendszeres gyakorlásának hatására a tudatos cselekvés tudattalan készséggé alakul, ezáltal az egyén gépiesen, külön tudati ellenőrzés nélkül, képes végrehajtani a cselekvést. A szokások tehát azok az automatikussá váló cselekvések, melyekről korábban tudatos döntés született, és amelyek a tudat kontrollja nélküli cselekvésekké alakultak át. A szokások rendszere meghatározza a személyiséget. A szokások segíthetik vagy gátolhatják az egyén fejlődését, attól függően, hogy azok milyen irányban befolyásolják az élet minőségét.

Sokat figyelem az emberi szokásokat, mások szokásait, saját szokásaimat. Ki, mit, miért tesz, vagy nem tesz. Egy barátomtól kaptam a lenti sorok közül az első húsz gondolatot és elkezdtem kiegészíteni. Ha van ötleted, amivel Te egészítenéd ki, akkor kérlek, írd meg nekünk az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre, tárgyba ezt írd: „jó szokások”.

Könnyen mondhatjuk, hogy ezek „közhelyek”. Sajnos. Sokan már meg sem hallják, mások nem is értik. De akit érdekel, azok meglátják a szép tanítás ezekben a szavakban. Og Mandino, Deepak Chopra, Carlos Castaneda, Dr. Wayne Dyer és más ismert vagy épp kevésbé ismert emberek igazságai ezek.

1. Adj többet, mint amennyit elvárnak tőled, és ezt örömmel tedd!

2. Akármihez fogsz, szenvedéllyel csináld végig!

3. Harapd el szavaid, ha kritizálni akarsz, de a dicséreteket a tetőről is kiáltsd!

4. Mikor azt mondod: Szeretlek, érezd komolyan!

5. Mikor bocsánatot kérsz, nézz az illető szemébe!

6. Bízz az emberekben, de láss keresztül a hímezett hazugságokon!

7. Te egyedüli lélek vagy, aki valamiben a legjobb a világon. Ezért bízz magadban és találd meg azt a valamit, ami lekötelezve az emberiség javát szolgálja!

8. Sose nevesd ki senki álmait! Akinek nincs álma, annak nincs is sok mindene. Ha te az emberekben magadat is megismered, az a te lelki biztonságodat fejleszti.

9. Szeress mélyen és szenvedélyesen! Akkor is, ha fájdalmas lehet a szakítás, ez az egyetlen módja annak, hogy teljessé tedd az életed.

10. Nézeteltérésben küzdj becsületesen - gúnyolódás nélkül!

11. Ne ítélj el senkit a rokonain keresztül, vagy az első benyomásból!

12. Tanulj mások hibájából!

13. Ha valaki kérdez tőled valamit, amire nem akarsz válaszolni, mosolyogva kérdezz vissza: miért akarod ezt tudni?

14. Jusson eszedbe, hogy a nagy szerelem és a nagy siker nagy rizikóval jár!

15. Az igazságot és a kegyelmedet soha ne hagyd el! Akaszd e kettőt nyakadba, hogy mindig és mindenhol a szíved közelében legyen!

16. Ha vesztettél, ne veszítsd el a tanulságot!

17. Jusson eszedbe a TTF. Tisztelet magad iránt, Tisztelet mások iránt, és Felelősség a saját tetteidért.

18. Ne hagyd, hogy egy kis nézeteltérés tönkretegyen egy nagy barátságot!

19. Amint rájöttél, hogy hibáztál, igyekezz azt kijavítani!

20. Mosolyogj! Mosolyogj, miközben felveszed a telefont! A hívó érezni fogja a hangodból, hogy jó szándékkal gondolsz rá.

Egy bölcs ember úgy éli az életét, hogy cselekszik, nem pedig a cselekvésről gondolkodik. . Reggel mikor felkelek, hálát adok mindenért és arra gondolok, hogy ma kinek tehetném jobbá az életét? Az ember csak úgy változtathatja meg életét, ha megváltoztatja gondolkodását. 

Élj színlelés nélkül. Szeress függés nélkül. Hallgass ítélkezés nélkül. Beszélj bántás nélkül.…folytathatod a saját gyűjtéseddel és nagyon örülünk, ha megosztod őket a többiekkel.

(Írta: Twiggye Caroline)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Tartalomból

Érdekes

Idegenek

Filmajánló

Ősök Világa

Videók