Menu
A tolték titok - Sergio Magaña

A tolték titok - Sergio Magaña

"Sergio Magaña Ocelo...

Az X-akták legújabb évada sokkolóan képünkbe tolta az igazságot rendszerünkről!

Az X-akták legújabb évada sokk…

Az X-akták legújabb ...

Furcsa fények és "felsugárzás" Alsó-Normandiában, Franciaországban.

Furcsa fények és "felsugá…

2015. november 2-án ...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedés, a titkos űrprogram informátora szerint...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedé…

Lehet, hogy a rendkí...

A nem-megfigyelt társadalom: anti-arcok, ruhák és egyéb kütyük Nagytestvér ellen

A nem-megfigyelt társadalom: a…

Egy egész iparág épü...

Képes az asztrológia kokrét eseményeket előrejelezni?

Képes az asztrológia kokrét es…

Mit tud az asztrológ...

Sztázis kamrában alvó óriások készen állnak rá, hogy felébresszék őket...

Sztázis kamrában alvó óriások …

Sztázis kamrában alv...

A Passzív Android és a Teremtő Erő

A Passzív Android és a Teremtő…

Az elme arénájában, ...

Tiltott történelem – Krisztus vérvonala

Tiltott történelem – Krisztus …

Tiltott történelem –...

Ki az, aki fél a Paranormálistól? – Ami általában így néz ki:

Ki az, aki fél a Paranormálist…

FREDDY SILVA - Ki a...

Prev Next

Energiavámpír - Vannak emberek, akik elképesztő könnyedséget,... Kiemelt

  • Írta: 
Energiavámpír - Vannak emberek, akik elképesztő könnyedséget,...

Vannak emberek, akik elképesztő könnyedséget, vidámságot, erőt hoznak az életünkbe. Vibrál az energia körülöttük, s puszta jelenlétükkel feltöltik a közelükben tartózkodókat. Majd vannak, akik pont az ellenkező hatást váltják ki - ők az önsajnálatba sülyedt szegény ének,

a folyton siránkozók, panaszkodók, akikktől az utolsó sejtünkig kimerülünk, miközben meghallgatjuk szerencsétlen és áldozatos történetüket. Hol szelídek, hol ellenszenvesek, vagy fenyegetők, van hogy elbűvülő szónokok, örökös viccelődők, ügyeskedők, kik folyton felhívják magukra a figyelmet, ám így vagy úgy, energiát vonnak el az embertől.

images1

fotó: yugahealing.com

Vannak még a mártírok, a meg sem mukkanók, és a drámajátszók, kik elmesélik, hogy milyen borzasztó a világ és milyen súlyos katasztrófák történnek majd, szörnyű betegségeket részleteznek, amikor majdnem meghaltak, stb.

Ezeket hallgatva gyakran felelősnek érzi magát az ember, s úgy érzi az egész világot neki kell megmenteni ezekkel a szerencsétlen sorsú emberekkel együtt, de ez egy csapda, s ha beleesünk, nagyon gyorsan rosszul fogjuk magunkat érezni, úgy fizikailag, mint szellemileg.

energiavampir(fotó: soul-service.tumblr.com)

Lényegében minden pillanatban energiacserét folytatunk a környezetünkkel, nem csak emberekkel, hanem fákkal, állatokkal is, mindannyian kapunk energiát másoktól, de ha adunk is, akkor az egy egészséges bartel, viszont sokan nagyon udvariatlan és visszataszító módon, kihasználva empátiánkat, tényleg vámpír módjára a munkahelyekkel egyaránt lecsapolják az energiákat.

(Munkahelyek véleményem szerint egy hivatalos energia-vámpír központok, ahol messze nem energiacsere zajlik, hisz alig hagynak energiát, a többit pedig ott kell hagynunk a bolttokban, s egyéb intézményekben.)

Újratöltekezni nincs idő, mert otthon további energia-leadás vár, így ember legyen a talpán, aki épeszű marad, míg mások az elrabolt energiánkba fürdenek, kihasználják, mi több pazarolják is azt.

Tányleg ilyen sötét lenne a helyzet?

De akkor mi a megoldás, mit tehet az ember, hogy ez megváltozzon, hogyan egyenlítse ki az energiákat?

Röviden: Az erről írt szakirodalmakban azt olvashatjuk, hogy minden ember egyénileg tud ezen változtatni, ezért az önvizsgálattal kell kezdenünk, mely azért is hasznos, mert a célirányú gyakorlatok folyamán több szintű önismeretre is szert tehetünk.

Először is meg kell érteni az energi természetét, működési elvét, s meg kell vizsgálnunk azt is, hogy milyen erergetikai rendszerbe nőttünk fel, milyen társadalmi és szülői mintákat másoltunk le, s ha megértettük, el kell kezdeni kielemezni a minták tartalmát, ezek közül, a pozitívakat megtartani, majd a haszontalan, káros mintákat át kell alakítani pozitívra.

Ha például az életem során mindig én akartam irányítani, akkor az azt jelenti nem mertem bízni másokban , nem bíztam abban, hogy valaki más is tudhatja a helyes irányt, nem bíztam az univerzális iránytásban sem.

Az irányítás pozitív ellenpárja a bizalom – Tehát a jövőben nem akarok mindenáron én irányítani, hagyom, hogy pl. a családban mások is megtapasztalják az irányítás felelősségét, nem akarom megmondani nekik mit tegyenek, stb.

Például ha haragszom energiát vonok el attól, akire irányítom

Az általam ajánlott könyvben az író segít meghatározni a minták tartalmát, s szinte az összes lehetséges általunk használt előítéletet felsorolja, csak ki kell dolgozni.

Mikor megjelent „A Mennyei profécia” c. könyv, szinte egy szuszra kiolvastuk barátaimmal, s az intenzitás, melyel megéltük a „felismeréseket” egycsapásra megváltoztatta az életünket.

Egy új, mégis ismerős valóságba kerültünk, minden olyan könnyű lett, elképesztő dolgokat, mondhatni csodákat tapasztaltunk, ám szembesülnünk kellett azzal, hogy nem is olyan könnyű fenntartani egy magasabb tudatállapotot, mert annak fénye megvilágítja a sötét részeket is, s az ismert régi társadalmi, családi minták mellé, új tudattalan részeink kerültek felszínre, melyek visszahúztak minket a régi valóság-rendszerbe. Hiányoztak az alapok, hisz egy olyan világban nőttünk fel, ahol az energia fogalma kimerült egy villanykörtében.alex

Majd a "Gyakorlati útmutató" mejelenésével sikerült feltérképeznünk hiányosságaink okait. Kielemeztük az útmutató minden gyakorlatát, s összevetettük más tanulmányokkal, s megmutatkozott, hogy egy egészséges energiarendszer újjáépítéséhez, átalakításához évek kellenek, s mivel mindig minden változik, folyamatosan „edzenünk”, és fejlődnünk kell más területeken is.

Ez a felismerés újabb kalandra ösztönzött, elkezdtem átültetni a hétköznapokba a gyakorlatokat, melyek által nem csak az energia-rendszerek működését ismertem meg, hanem önmagamat is. Mindez egy mélyebb spirituális megértéshez vezetett, mely azóta is arra tanít, hogy minden pillanatot, embert, állatot, növényt én vonzok magamhoz azért, hogy megtanuljam energiáimat harmóniába hozni.

De vizsgáljuk meg az intelligens energiacsere működését egy valódi szakember értelmezésében, mielőtt energia-vámpírsággal vádolnánk embertársainkat:

James Redfield amerikai szociológusnál érthetőbben, szeretetteljesebben, apaibban senki nem fogalmazta még meg az energia használatunk módozatait, okait, tanácsai időtállóak és hitelesk - könyvei egyéb okokból is kedvenceinkké váltak.

Idézet a könyvből: „A mindenség tiszta energia. A világegyetemben minden energiából áll, és ez az energia teremti meg az összes formát és anyagot, amelynek együttesét valóságnak nevezzük. Az energia rezgésének hatalmas óceánja ölti magára a létezés számtalan formáját, legyen az köszikla, hullám, virág, egy kabát a szekrényben – vagy akár te magad.

A létezés alapvetően egyetlen anyagból áll, és az szakadatlan mozgásban van – létrejön, kibontakozik, változik és átvalósul. Gondolataink és érzéseink kisugárzása szétáramoltatja az energiát a világba, és hatást gyakorol a többi energiarendszerre….”

(Az író négy, mindenki álltal használt hatalmi harcot, drámát nevez meg, amit az energia megszerzésére használunk. A szegény én a folytonos panaszkodással, önsajnálattal, a vallató a kritikával, ítélkezéssel, a zárkózott a szótlanságával, bezárkózásával, a megfélemlítő pedig fenyegetéssel veszi el mások energiáit. Gyakori, hogy felváltva több játszmát, drámát is használunk, s hogy ki melyiket, azt nagyon könnyű megállapítani.)

 „...Ha bizonytalannak érezzük magunkat, önmagunk felé kényszerítjük valakinek a figyelmét, partnerünk készletének a rovására megemelkedik az energiaszintünk; erősebbnek érezzük magunkat, ő viszont legyengül. Az energiabirtoklás gyakran ellenlépéseket vált ki; kibontakozik a hatalmi harc.

A világban minden konfliktus innen, az emberi energiáért folytatott harcból származik!

Az emberek az energiáért versengenek egymással, s ha megfigyeljük saját viselkedésünket és a többiekét, tudatára ébredünk ennek a küzdelemnek, és megértjük az emberi konfliktusok mélyen rejlő lényegét. Tudatosabbá válva azt is felismerjük, hogy az ilyen módon megszerzett energia nem tart sokáig.

images2

A további tudatosodás hatására rájövünk: az energia, amelyet keresünk, univerzális forrásból származik, nincs szükségünk arra, hogy más emberektől szerezzük meg. Akkor fogunk fokozatosan felhagyi ezzel a szokással, amikor tudatosan belátjuk: a többi embert irányítani, elbizonytalanítani, megrendíteni akarjuk, illetve szakadatlanul a kedvükbe akarunk járni.

Emberi játszmák

Ha bizonyos viselkedésmintákat újra meg újra felhasználunk, olyanná válnak, mintha jászmák zajlanának az emberek között. Dr. Berne kimutatta, hogy a figyelemért folytatott licitálás változatossága szinte végtelen.

4 leggyakoribb játszma, illetve „hatalmi harc, amit mindannyian használunk:

  • A szegény én
  • A vallató
  • A zárkózott
  • A megfélemlítő

Ha nem ismerjük is az összes szabályt, a játszmák neve pontosan leírja a helyzeteket, amelyekkel valamennyien találkozunk családtagjaink, barátaink, munkatársaink körében.

Például egy klasszikus „vallató-zárkózott” játszma a „Miért nem csinálod azt, hogy…- Igen, de…

Ebben a játszmában az „Igen, de...” szerepét játszó odafigyel ugyan, de a másik minden egyes kijelentésében talál valami kivetnivalót. Úgy áramoltatja önmaga felé az energiát, hogy ellenáll minden indítványnak, amit partnere tesz a problémák megoldása érdekében. Amikor az „Igen, de..” személynek sikerül teljesen kiszipolyozni a másikat, és annak nincs több javaslata, akkor felkeres valaki mást, és azzal is lejátssza ugyanazt a játszmát, vagy ugyanezzel a partnerrel, de más problémával játssza le újra.

A Szegény én ismert játszmáját Berne így nevezi: „Láthatod, hogy mindent megpróbáltam” – Ezt a gyermeki-én állapot alapján szokás eljátszani; erősíti az elesettség érzését, csökkenti a számonkérés esélyét, az illető azáltal tereli maga felé az energiát, hogy tesz ugyan némi jelképes erőfeszítést, de épp csak annyit, hogy a többiek, - például munkatársai - rá ne legyintsenek, ne írják le végérvényesen.” (Folytatás a könyvben)!

(Ha esetleg még nem találkoztál volna az íróval, s bővebben szeretnél olvasni arról, hogy te melyik drámát játszod energiaszerzés céljából, hogy hogyan szívják el a te energiád, hogyan tudod ezt megállítani, hogyan tudsz egyszerűen és gyorsan feltöltekezni, ajánlom „James Redfild: Mennyei Profécia - Gyakorlati útmutató" c. könyvét, melyben nem csak ezekre a kérdésekre ad választ, hanem sok egyéb naponta használható, valóban egyedülálló, izgalmas, bevált gyakorlatokat, kalandokat is ajánl, melyek percek alatt segítenek és hatnak, és szabadabbá teszik az életed.) - vilagok

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Tartalomból

Érdekes

Idegenek

Filmajánló

Ősök Világa

Videók