Menu
A tolték titok - Sergio Magaña

A tolték titok - Sergio Magaña

"Sergio Magaña Ocelo...

Az X-akták legújabb évada sokkolóan képünkbe tolta az igazságot rendszerünkről!

Az X-akták legújabb évada sokk…

Az X-akták legújabb ...

Furcsa fények és "felsugárzás" Alsó-Normandiában, Franciaországban.

Furcsa fények és "felsugá…

2015. november 2-án ...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedés, a titkos űrprogram informátora szerint...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedé…

Lehet, hogy a rendkí...

A nem-megfigyelt társadalom: anti-arcok, ruhák és egyéb kütyük Nagytestvér ellen

A nem-megfigyelt társadalom: a…

Egy egész iparág épü...

Képes az asztrológia kokrét eseményeket előrejelezni?

Képes az asztrológia kokrét es…

Mit tud az asztrológ...

Sztázis kamrában alvó óriások készen állnak rá, hogy felébresszék őket...

Sztázis kamrában alvó óriások …

Sztázis kamrában alv...

A Passzív Android és a Teremtő Erő

A Passzív Android és a Teremtő…

Az elme arénájában, ...

Tiltott történelem – Krisztus vérvonala

Tiltott történelem – Krisztus …

Tiltott történelem –...

Ki az, aki fél a Paranormálistól? – Ami általában így néz ki:

Ki az, aki fél a Paranormálist…

FREDDY SILVA - Ki a...

Prev Next

Itt a karácsony, a Szeretet ünnepe, ajándékozzunk Megbocsájtást !...

  • Írta: 
...Mert a szeretenél nagyobb erő nincsen...! ...Mert a szeretenél nagyobb erő nincsen...!

Bocsáss meg ellened vétő felebarátodnak, és akkor neked, midőn könyörgesz, elengedtetnek bűneid. „(Sírák 28,2) A Bibliában a fenti parancsolat eléggé ösztönző: Azt hangsúlyozza, hogy a megbocsájtás ereje olyan értékes, hogy képes kiegyenlíteni egyéb számlákat, mégis sokszor nehéz megbocsájtani azoknak, akik bántanak, gonoszak velünk.

Megbocsájtani annyit jelent: nem akarom megbosszulni a sértést, nem kívánok szenvedést, fájdalmat annak, aki megsértett, megpróbálom megérteni a másik fél indítékait, mert lehet, most én vagyok a sértett fél, de volt már, hogy én bántottam, s most lehetőségem van javítani, tanulni ezekből.

Vajon tényleg ismerem magam? Képes vagyok szívből megbocsájtani?

A megbocsájtás a feltétel nélküli szeretetre való törekvés, melyben türelmes vagyok, elfogadom, hogy senki nem tökéletes.

Mi emberek kötődünk egymáshoz, és szeretjük dédelgetni, őrizgetni haragunkat, akár jogos akár nem. Gyakran azért is megbántódunk, ha szembesítenek minket az igazsággal, noha ezért inkább köszönet járna, de hiúságunk erősebb.

A családokat erősebb szálak kötnek össze, ezért elnézőbbek, ugyanakkor figyelmetlenebbek, sok esetben könyörtelenebbek is egymással, gyakran az erősebb akarat érvényesül, s a harag, a gyűlölködés, sokszor egy egész életen árt tart.

006A karma elméletek szerint a családkarma feloldása a legfontosabb, mert egy családot a legszemélyesebb, legszorosabb kapocs köt össze, (a vér) ezért azon belül találhatók a legnagyobb tanulási folyamatok is. Ez azt jelenti, a családtagokkal a megelőző életekben nem jól szerettük egymást. Kiegyenlítetlen számlákat hagytunk, hogy milyeneket, azt nem olyan is bonyolult kideríteni.

  • Vizsgáld meg, miben nem értesz egyet a családtagokkal?
  • Mi a szereped a családban?
  • Mi történt a gyerekkorban?
  • Mi az, amit folyton ismételgetnek neked, mi az, amire figyelmeztetnek?
  • Mi van fókuszban, ha találkoztok?
  • Anyagi helyzet, érzelmi hozzáállás, szellemi minőség?
  • Milyen viselkedésforma alakult ki köztetek, ki irányít?

A feladat az, hogy érzelmeket háttérbe szorítva, nyíltan és intelligensen megbeszéljük, kinek mi fáj, és hogyan javíthatnánk a hibákon. A megértés, az egymásra figyelés „feloldja” a harag energiaszálait, és sok esetben egy elmélyültebb kapcsolathoz vezet. Ha tiszteletben tartjuk egymás érzéseit, feloldódik a karma, és eleget tehetünk kötelességünknek.

Egyik barátomat folyton kellemetlen helyzetbe hozta testvére, melynek egy alkalommal én is tanúja voltam. A kínos jelenet után megkérdeztem a testvért, miért teszi ezt? Folyton okosabbnak hiszi magát nálam, mondta dühösen! Lehet, hogy barátom a múltban sértőn alkalmazta szellemi fölényét?

007Az örökké pufogó, kötözködős, többnyire durva személyek gyakran önmagukra haragszanak, nem bírják elviselni az építő kritikát, és képtelenek szembenézni az igazsággal. Van rosszabb is, amikor mindez hazugsággal párosul. Az ő érzelmi intelligenciájuk, erkölcsi hozzáállásuk fokozottabb fejlődésre szorul, ezért nagyobb türelemmel kell feléjük fordulni, ez talán old feszültségein, és segít helyreállítani érzelmi egyensúlyát.

Ha kitartóak vagyunk, és nem reagálunk egy ilyen személy sértegetéseire, inkább, csak adunk, előbb-utóbb megszelídül, és egyszer hálás lesz majd nekünk. Ha nem tudjuk megközelíteni, akkor szellemi úton kell „elbeszélgetni” a makacs féllel, mert a feloldódás úgysem a fizikai síkon történik, s ha részemről nincs táptalaj, a haragja egyoldalúvá válik, lassacskán elkopik.

Minél több a harag, annál kevesebb a szeretet, ezért tartsunk gyakori önvizsgálatot.

Zsolt 139,23k.: "Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet! Próbálj meg, és ismerd meg gondolataimat! / Nézd meg, nem járok-e téves úton, és vezess az örökkévalóság útján!"

A harag nem erény, ha dédelgetjük, megnövekszik, gyűlöletté fajul, nagyobbá dagad, mint a sértés, melyből kiindult. Nem szabad megalázkodásnak, gyengeségnek érezni a megbocsájtást.

A megbocsájtás a nagy lelkek erénye!

008Ha a harag elpárolog is, a fájdalom sokáig megmarad, s hajlamosak vagyunk visszaesni. Állandóan szellemi párbeszédet folytatunk haragosunkkal, ezért a legjobb módja az elengedésnek az, ha ezt a párbeszédet egyszerűen megszüntetjük. Tudatosítani kell magunkban, hogy a megbocsájtás egy folyamat, s ha nem töltöm újabb érzelmekkel, a fájdalom minden alkalommal kisebb lesz.

Egész életünk egy önnevelési folyamat, melyben mindenkinek el kell jutnia oda, amikor egy másik ember fontosabbá válik, s mikor már nem érzi áldozatnak a megbocsájtást, az elengedést, az adást, megtörténik a kiegyenlítődés, helyreáll az egyensúly. Ha nem megy, kérni kell isten segítségét, s ha valóban benned van a szándék, segíteni fog. Egy őszinte, jól megfogalmazott ima csodákra képes. Érdemes kipróbálni.

Aki nem tud megbocsájtani, az szeretni sem tud igazán.

"Ha tehát áldozati ajándékodat az oltárhoz viszed, és ott jut eszedbe, hogy atyádfiának valami panasza van ellened, hagyd ott ajándékodat az oltár előtt, menj el, békülj ki előbb atyádfiával, és csak azután térj vissza, s vidd fel ajándékodat" Békülj meg ellenfeleddel hamar, amíg az úton együtt van veled, hogy át ne adjon ellenfeled a bírónak, a bíró pedig a szolgának, és így börtönbe kerülj. Bizony, mondom néked, ki nem jössz onnan, amíg meg nem adod az utolsó fillért is;" (Mt 5,23k.).

 Soha ne aludj el haraggal a szívedben.

Ha adósságot hagyunk hátra, Isten visszaküld a földre, s addig folytatódik az testet-öltés, amíg le nem rójuk az tartozásainkat, másrészt az Atyát azzal ajándékozhatjuk meg, miként a szüleinket is: Békességben és szeretetben élünk egymással!

005A bocsánat elnyerésében nagy előnyhöz juthatunk, ha segítünk azokon, akiknek nem jut annyi fény!

Az állatoknak főként, mert ők teljesen kiszolgáltatottak, és az emberek miatt szenvednek, sőt gyakran még betegségeiket is cipelik helyettük, s a csalódások, bántalmazások ellenére is szolgálják őket, és sokan még csak meg sem köszönik nekik.

Úgy gondolom egy ember erre nem képes, ha mégis, az már nem is nagyon ember. (Gréasai)

Hoponoppono: Szeretlek. Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg! Köszönöm!

 

Életmentő kutya:

001

 Állati szeretet:

010

012

013

014

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Tartalomból

Érdekes

Idegenek

Filmajánló

Ősök Világa

Videók