Menu
A tolték titok - Sergio Magaña

A tolték titok - Sergio Magaña

"Sergio Magaña Ocelo...

Az X-akták legújabb évada sokkolóan képünkbe tolta az igazságot rendszerünkről!

Az X-akták legújabb évada sokk…

Az X-akták legújabb ...

Furcsa fények és "felsugárzás" Alsó-Normandiában, Franciaországban.

Furcsa fények és "felsugá…

2015. november 2-án ...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedés, a titkos űrprogram informátora szerint...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedé…

Lehet, hogy a rendkí...

A nem-megfigyelt társadalom: anti-arcok, ruhák és egyéb kütyük Nagytestvér ellen

A nem-megfigyelt társadalom: a…

Egy egész iparág épü...

Képes az asztrológia kokrét eseményeket előrejelezni?

Képes az asztrológia kokrét es…

Mit tud az asztrológ...

Sztázis kamrában alvó óriások készen állnak rá, hogy felébresszék őket...

Sztázis kamrában alvó óriások …

Sztázis kamrában alv...

A Passzív Android és a Teremtő Erő

A Passzív Android és a Teremtő…

Az elme arénájában, ...

Tiltott történelem – Krisztus vérvonala

Tiltott történelem – Krisztus …

Tiltott történelem –...

Ki az, aki fél a Paranormálistól? – Ami általában így néz ki:

Ki az, aki fél a Paranormálist…

FREDDY SILVA - Ki a...

Prev Next

A tervezett ütemben halad az ország első 100 lakásos... Kiemelt

  • Írta: 
A tervezett ütemben halad az ország első 100 lakásos...

"A tervezett ütemben halad az ország első 100 lakásos passzívházának építése Az önkormányzat egyedülálló beruházása, a 100 lakásos Passzívház építése az előzetesen tervezettek szerint, ütemesen halad. Az alapkőletétel óta eltelt két hónap alatt

az (A) épület három szintje készült el, megépítették a (B) épület a pincéjét és a garázs feletti födémeket és a C épületnél a pince függőleges szerkezetét. A beruházás készültsége meghaladta a 20%-ot, azaz tartható az előzetesen kalkulált ütemterv: 2014 áprilisára elkészül a 100 lakásos Passzívház.

A Képviselő-testület 2013. április 18-án döntött egy új, a Jász utca 91. szám alatt épülő 100 lakásos bérház megépítéséről. A testületi határozatnak megfelelően a beruházási célokmányt a közbeszerzési eljárás lefolytatása után fogadta el. A beruházás összes bekerülési költsége nettó 2,2 milliárd forint, melyet teljes egészében az önkormányzat finanszíroz.

A lakásokat pályázat útján bérlakásként fogja hasznosítani az önkormányzat. A telektömböt a Reitter Ferenc utca, Zsinór utca, Jász utca és a Fáy utca határolja. A kerület dinamikusan fejlődő területén az önkormányzat által kijelölt négy telek elvi építési engedélyeztetési eljárását lefolytatta, majd a szükséges telekalakítást elvégezte.

A nagyságú építési telken zártsorú beépítéssel, építmény magassággal épül meg a három épületből álló épületegyüttest, melynek a Jász és a Zsinór utca felől is lesz személybejárata. A pince + földszint + 4 emelet épületben 100 lakás épül átlagosan bruttó alapterülettel. A három épülettömbben három különböző, nagyságrendileg 40, 50 és 60 m2-es, lakóegység típus kap helyet.

p2

 

A kisebb lakások 1 szoba +hálófülkés, míg a nagyobbak másfél, illetve 1+ 2 félszobás kialakításúak. A lakószobák a szabad homlokzatok felé tájoltak, a közlekedők irányába csak alárendelt helyiségek néznek. Minden lakásban hőszigetelt csatlakozással erkély készül, átlagosan alapterülettel. Az épület fűtési energia ellátását talajszondás alacsony hőmérsékletű víz-víz hőszivattyúval oldják meg.

Az állandó mesterséges szellőzés minimálisan 80% hővisszanyerési hatásfokkal működik. A tervezett épület nem közhasználatú építmény ennek ellenére akadálymentes lesz, mind a földszinten, mind a mélygarázsban, a 2 személyfelvonóval. Az épületrészek egy belső udvart ölelnek körül, melyen zöld kerül kialakításra, az oldalkerthez kapcsolódóan közösségi teret építenek a lakóközösség számára az utca felől előkertet alakítanak ki. Budapest XIII. kerületi Önkormányzat ezzel a beruházással folytatja bérlakás programját. 2002. óta 10 helyszínen 490 lakást épített.

Ez a lépcsőzetes lakáshoz jutás elvét alkalmazva több mint 800 család lakhatását tette lehetővé, vagy javította azt. Az önkormányzat új vállalkozása úttörőnek számít a budapesti, a magyar, sőt kelet-európai lakáspiacon is: megépíti az első magyar 100 lakásos passzívházat, teljes egészében önkormányzati finanszírozásban.

A megépült lakásokat az önkormányzat pályázat útján elnyerhető bérlakásként fogja hasznosítani. Tulajdonos, építtető: Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat Lebonyolító: XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Tervező: Archikon Kft. Nagy Csaba Passzívház szakértő: Miskolczy Energiaterv Kft. Miskolczy Imre Generálkivitelező: Magyar Építő Zrt."

(forrás: http://www.alternativenergia.hu/a-tervezett-utemben-halad-az-orszag-elso-100-lakasos-passzivhazanak-epitese/62798)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Tartalomból

Érdekes

Idegenek

Filmajánló

Ősök Világa

Videók