Menu
A tolték titok - Sergio Magaña

A tolték titok - Sergio Magaña

"Sergio Magaña Ocelo...

Az X-akták legújabb évada sokkolóan képünkbe tolta az igazságot rendszerünkről!

Az X-akták legújabb évada sokk…

Az X-akták legújabb ...

Furcsa fények és "felsugárzás" Alsó-Normandiában, Franciaországban.

Furcsa fények és "felsugá…

2015. november 2-án ...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedés, a titkos űrprogram informátora szerint...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedé…

Lehet, hogy a rendkí...

A nem-megfigyelt társadalom: anti-arcok, ruhák és egyéb kütyük Nagytestvér ellen

A nem-megfigyelt társadalom: a…

Egy egész iparág épü...

Képes az asztrológia kokrét eseményeket előrejelezni?

Képes az asztrológia kokrét es…

Mit tud az asztrológ...

Sztázis kamrában alvó óriások készen állnak rá, hogy felébresszék őket...

Sztázis kamrában alvó óriások …

Sztázis kamrában alv...

A Passzív Android és a Teremtő Erő

A Passzív Android és a Teremtő…

Az elme arénájában, ...

Tiltott történelem – Krisztus vérvonala

Tiltott történelem – Krisztus …

Tiltott történelem –...

Ki az, aki fél a Paranormálistól? – Ami általában így néz ki:

Ki az, aki fél a Paranormálist…

FREDDY SILVA - Ki a...

Prev Next

Mágikus Amulettek: Az Amulett jelekkel vagy mondásokkal ellátott... Kiemelt

  • Írta: 
Mágikus Amulettek: Az Amulett jelekkel vagy mondásokkal ellátott...

Amulett jelekkel vagy mondásokkal ellátott, kőből, fémből, papirosból vagy gyökerekből csinált kis tárgy, mely azt, aki hordja, régi néphit szerint megóvja betegségek, boszorkánymesterség, ráolvasás vagy szemmel való megverés ellen.

Már a régi egyiptomiak és káldusok is használtak apró, mágikus írással ékített bálványokat, ördögöket amulettül. A középkorban a keresztény egyház elítélte az amuletteket, de a zsidók körében a későbbi kabbalisták ismét bevezették használatukat. Sőt, az amulettek elkészítése a rabbik feladatává vált.

Még ma is használatosak bűvös szerek vérhányás, nyavalyatörés, kolera ellen. Az olasz parasztok vedelemjolletamuletteket akasztanak a kisgyerekek nyakába, nehogy szemmel megverje őket valaki.

Védelem és Jóllét medál. Ezt a medált az (amuletgifts.com-on) durván 26 ezer ft lehet megvásárolni, bár nincs "mágikus" ereje, nem teljesít kívánságokat, de fel lehet ruházni azzal!

Majdnem minden igazhivő mohammedán hord amulettet, miket dervisek árulnak, s melyek bűvös igékkel, Allah 99 tulajdonságával, vagy leginkább a Korán-ból való versekkel vannak teleírva.

A Perzsák és Arabok talizmán-nak is hívják az amulettet.

A természetes eredetű amulettek nagyon sokfélék lehetnek: drágakövek, fémek, állatok fogai vagy karmai, növények stb. Az ember készítette amulettek fajtái hasonlóképp széles skálán mozognak, bizonyos tárgyak vagy állatok kicsinyített másától a vallási képeket vagy feliratokat hordozó nyakékekig és a hasonló, papírra írt vagy fémbe vésett feliratokat tartalmazó zárt medálokig.

Úgy vélik, hogy az amulettek hatalma a természetes erőkkel vagy vallási vonatkozású dolgokkal való kapcsolatukban rejlik, vagy pedig abból ered, hogy kedvező időpontban, szertartások kíséretében készítik el őket.

Valójában az amulett olyan manifesztálódott energia, mely a megfelelő technika ismeretében, különböző rezgéseket vonz, vagy taszít, így teljesítve egy személy kívánságát. De, ha ez igaz, akkor csak ismernem kell az elkészítési technikát, és máris azt kívánok, amit akarok, gazdag és egészséges leszek, megváltoztatom a világot, de szerencsére ez nem ilyen egyszerű, mert vannak bizonyos tövényszerűségek, melyek megelőzik, hogy káoszt, világvégét idézzünk elő helytelen kívánságainkkal. ( :

Ennek ellenére mégis van rá mód, hogy bizonyos kívánságok teljesüljenek, s már csak azért is érdemes kipróbálni, mert ha a felsőbb hatalom úgy látja, hogy valamiért nem teljesíthető egy kívánság, megajándékoz helyette valami mással.

Egy amulett abban segít, hogy egy aktuális kívánság hamarabb, akár azonnal teljesüljön, ugyanis olyan erőket aktiválhatunk, melyek átléphetnek bizonyos korlátokat. Mindenekelőtt alaposan át kell gondolnunk, hogy mit kívánunk, mert bizony beteljesül!

Ha szeretnél egy mágikus amulettet, legjobb, ha egy valódi szakembert, pl. egy sámánt kérsz fel annak elkészítésére, vagy aktiválására.

konyveskaPár Híres Amulett

"Ismeretes Könyves Kálmán királyunk amulettgyűrűje, és annak európai párhuzamai is. A Magyar Mûvelõdéstörténet I. kötetének 362. oldalán mindössze ennyit olvashatunk a gyûrûrõl.:..”Az amulettek gyógyító, iletve betegségelhárító hatásába vetett, mindenkor élõ hit emlékét õrzi Könyves Kálmán király feliratos aranygyûrûje, amely viselõjét köszvény elen védelmezte”..

A mai magyar népi hitvilágban ismét jelentősebb szerepet kaptak az amulettszerű tárgyak, bár a múltból már csak szórványos adatok vannak az akasztott ember kötelének, lyukas pénznek vagy a köldökzsinórnak amulettként való viselésére a rontás elhárítása céljából.

romaibulla1Római bulla. Deusdedit pápa egyik bullájának előlapján a jó pásztok képe, hátlapján a pápa neve, IX. Leóig rendszerint az előlapon a pápa neve, a hátlapon «Papa» felirat, később - még pedig II. Orbán óta állandóan - az előlapon többnyire csak a pápa neve, a hátlapon pedig Péter és Pál apostolok fejei és S. P. E. és S. P. A. betük (Sanctus Petrus Episcopus és Sanctus Paulus Apostolus) láthatók.

A függő pecsétek ólomból, ritkán aranyból készültek és kender, vagy vöröses sárga selyem zsinegen függtek az okmányon; előbbi zsinórt az igazságügyi, utóbbit kegyelmi ügyekben alkalmazták.

Salamon Pecsétje Salamon Pecsétje egy 13. századi marakkói pénzérmén néven ismert, két egyenlő oldalú háromszögből összetevődő hatágú csillagot a makrokozmosz jeleként szokták értelmezni. A lefelé álló háromszög az alsó, azaz az anyagi világot, a felfelé álló háromszög a felső, azaz a szellemi spirituális világot jelképezi, összekapcsolódásuk, illetve egymásba hatolásuk pedig a kettő egységét fejezi ki.

salamon-pecsetje-egy-13-szazadi-marokkoi-penzermen1 Ezenkívül a lefelé álló háromszög képviseli az őselemek közül a földet és a vizet, a felfelé álló háromszög a levegőt és a tüzet, egyesülésük pedig magát a tetemtett világot szimbolizálja, amely a négy őselemből tevődik össze.

Ebből következik, hogy a Salamon pecsétje talizmánként viselve előmozdítja az alsó és a felső világ, azaz a test és a lélek, illetve szellem harmonikus együttműködését, hozzásegít a belső és ezáltal a külső univerzum békéjéhez. Ezenkívül összeköttetést biztosít a makrokozmosszal, és kaput nyit a természetfölötti világra.

Medici Katalin szerelmi amulettje 

A legismertebb történelmi szerelmi varázs amulett, ami eredetiben maradt meg, a Medici Kataliné, Franciaország királynőjéé, amit az akkori idők és napjaink számos tudósa megvizsgált és a legkülönbözőbb módon értelmezett. Egy főnemesi hadúr szerelmi vonzalmát akarta kivívni és megszilárdítani, ahogy ez az első oldalon levő figurákból s mágikus jelekből következik.

A hátoldal is bizonyítja, hogy ez kizárólag a szerelemről szól; ez utal Hagiel neve alatt Vénusz "intelligenciájára" medicikatalintovábbá a mellette található karakterek jelein keresztül ugyanarra és magára Vénuszra. Hogy emellett nemcsak egy leánynak egy férfi iránti szerelméről van szó, sokkal inkább arról, hogy ezt a szerelmet energikusan kicsikarja, azt az Asmodel neve, a Hold, az érzéki testi szerelem démona sejteti.

(Bizonyos asztrológiai konstellációk a Vénusz és a Hold között mohó szerelmi vágyakat eredményeznek a férfiaknál.) A héber mitológiában Asmodel a buja vágyakozás démonainak királya, a monda szerint maga Salamon is ennek tulajdonította.

A démonnevek alatt található három jel, arra mutat rá, hogy itt a teurgikus tudomány "bölcsessége" révén is a hadúr "szerelmét" Asmodel démona kényszerítette ki. Az amulettet aranytartalmú rézből finomöntés útján állították elő, és mindkét éremfelület bemélyedései a régi égetett aranyozás nyomait mutatják.

A munka szerint a medál a 16. század közepére tehető. Az éremoldalak lekopott domborulatai arra engednek következtetni, hogy a talizmánt hosszabb ideig hordták."

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Tartalomból

Érdekes

Idegenek

Filmajánló

Ősök Világa

Videók