Menu
A tolték titok - Sergio Magaña

A tolték titok - Sergio Magaña

"Sergio Magaña Ocelo...

Az X-akták legújabb évada sokkolóan képünkbe tolta az igazságot rendszerünkről!

Az X-akták legújabb évada sokk…

Az X-akták legújabb ...

Furcsa fények és "felsugárzás" Alsó-Normandiában, Franciaországban.

Furcsa fények és "felsugá…

2015. november 2-án ...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedés, a titkos űrprogram informátora szerint...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedé…

Lehet, hogy a rendkí...

A nem-megfigyelt társadalom: anti-arcok, ruhák és egyéb kütyük Nagytestvér ellen

A nem-megfigyelt társadalom: a…

Egy egész iparág épü...

Képes az asztrológia kokrét eseményeket előrejelezni?

Képes az asztrológia kokrét es…

Mit tud az asztrológ...

Sztázis kamrában alvó óriások készen állnak rá, hogy felébresszék őket...

Sztázis kamrában alvó óriások …

Sztázis kamrában alv...

A Passzív Android és a Teremtő Erő

A Passzív Android és a Teremtő…

Az elme arénájában, ...

Tiltott történelem – Krisztus vérvonala

Tiltott történelem – Krisztus …

Tiltott történelem –...

Ki az, aki fél a Paranormálistól? – Ami általában így néz ki:

Ki az, aki fél a Paranormálist…

FREDDY SILVA - Ki a...

Prev Next

Táplálkozás és ezotéria: Bizonyára jó páran vagyunk, akik napról napra...

  • Írta:  Pethoe
 Jó Étvágyat! Jó Étvágyat!

Bizonyára jó páran vagyunk, akik napról napra próbáljuk lehámozni a ránk zúduló információáradatból, mi a titka az étkezés egészséges egyensúlyának. A válasz valahol bennünk keresendő. Kissé elmerülve anyagi világunkban nem mindig vesszük

észre szervezetünk jelzéseit azt illetően, éppen mire van szükségünk. Bonyolult és nehézségekkel teli korunk nem kedvez az egészséges táplálkozásnak, nem szánunk erre kellő időt sem.

Próbáltak már elmeditálni egy finom falatot sokáig rágva, annak ízén, tökéletességén?

Gondolkoztak már azon, milyen szerencsés az ember, hogy ilyen nagy Isteni kegyben részesült, mint az evés öröme és boldogsága? Problémáink csak abból adódnak, ha valami elmozdul bennünk, és az evés átfordul valami mássá. Engem frusztrál, vajon tényleg szüksége van e szervezetemnek egy kis „nassolnivalóra”., vagy csak éppen enyhe kedélybetegségem miatti pótcselekvésből eszem.

Cél az önmérséklet, önmagunk megszeretgetése étkezésünk által, e kettősség beültetése mindennapi táplálkozásunkba. Szembeötlő, hogy a különböző vallások, mennyire nagy hangsúlyt fektetnek bizonyos étel-italfajták elhagyására, nem véletlenül. Vegyük először a húsevés problematikáját, ez a kérdéskör osztja meg nemcsak a társadalom, de a spiritizmus, ezotériában elmélyülőket is.

Válaszom: a tolerancia és elfogadás. Ha valaki nagyfokú késztetést érez a húsevés mérséklésére, elhagyására –spirituális fejlődés során általában így is lesz - fogadjuk el, ne tartsuk különcnek. Nem szerencsés a húsfogyasztók elítélése sem. Egyértelmű, hogy szervezetünknek áldás a vörös húsok elhagyása, de egy finom disznótoros elfogyasztása utáni életöröm sem elhanyagolható.

Ezoterikus gondolkodás szerint lényük energiaminősége (a testünk=fizikai testünkön kívül számos energiatestünk van) csökken, ha alacsony rezgésszámú táplálékot (pl. húsfélék, a zöldségfélék, gyümölcsöké a magasabb) veszünk magunkhoz. Elfogadott tény, hogy a legkörültekintőbb táplálkozás mellett is káros, haszontalan anyagok jutnak be szervezetünkbe, melyektől szabadulni kell. Bár jómagam, ki csak a gyümölcs, vagy zöldségnapokig jutott, hiszem, hogy a léböjtkúrák, ill. teljes böjtök fantasztikus tisztulást és megkönnyebbülést hoznak szervezetünknek.

Itt említeném meg a Biblia által –nem véletlenül-javasolt böjtöket is. A következő ilyen problémakör az alkoholfogyasztás, sajnos ez is „táplálékunk”. Rafináltan elhiteti velünk, hogy az általa adott könnyedség, felszabadultság az igazi életöröm. A keresztény világ egyik legnagyobb tévedésének, sok élet megrotójának érzem- természetesen itt nem a kultúrált, gourmet fogyasztásra gondolok - Sajnálatos, hogy a különböző gyógyszerek is mindennapi táplálékunkká váltak.

Fontos lenne felülvizsgálni mindennapi rutinjainkat, ne mindig a külső ingerek határozzák meg életünket, hanem mi magunk, az a bizonyos belső hang. Megemlíteném, mennyire fontosak, és nélkülözhetetlenek lelki táplálékaink, a szeretet, a jóság. Imáinkban, „Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma” utalás ezt szimbolizálja.

Egy mondás jut eszembe: Életed az ételed.

Gondolkodjunk el ezen a kijelentésen, számunkra milyen üzenetet hordoz, megkondít e valamilyen lélekharangot. Ha késztetést érzünk, hogy változtassunk szokásainkon, és hisszük, hogy ez számunkra, családunk számára is jobb, tegyük, de soha nem erőltetve. Örök érvényű szabály: Önmagunk fejlődésén munkálkodjunk, ezzel vagyunk a leghasznosabbak embertársaink számára. Számomra az egyik legszebb ezoterikus megközelítés, hogy testünk a bennünk lakozó lélek temploma.

Ha megkérdőjelezzük is ezt a megállapítást, annyit elfogadhatunk, hogy testünk táplálása iránt a lehető legnagyobb tisztelettel legyünk, és ez a gondolat hassa át mindennapjainkat.

Asztali áldás közé szúrva: Atyánk, szenteld meg, áldd meg ételünk, S add, hogy általa mi is áldottak legyünk! Segíts, hogy szolgálja testünk, lelkünk tisztulását, S szellemünk fényének gyarapodását.

Ámen.

(Pethoe)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Tartalomból

Érdekes

Idegenek

Filmajánló

Ősök Világa

Videók