Menu
A tolték titok - Sergio Magaña

A tolték titok - Sergio Magaña

"Sergio Magaña Ocelo...

Az X-akták legújabb évada sokkolóan képünkbe tolta az igazságot rendszerünkről!

Az X-akták legújabb évada sokk…

Az X-akták legújabb ...

Furcsa fények és "felsugárzás" Alsó-Normandiában, Franciaországban.

Furcsa fények és "felsugá…

2015. november 2-án ...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedés, a titkos űrprogram informátora szerint...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedé…

Lehet, hogy a rendkí...

A nem-megfigyelt társadalom: anti-arcok, ruhák és egyéb kütyük Nagytestvér ellen

A nem-megfigyelt társadalom: a…

Egy egész iparág épü...

Képes az asztrológia kokrét eseményeket előrejelezni?

Képes az asztrológia kokrét es…

Mit tud az asztrológ...

Sztázis kamrában alvó óriások készen állnak rá, hogy felébresszék őket...

Sztázis kamrában alvó óriások …

Sztázis kamrában alv...

A Passzív Android és a Teremtő Erő

A Passzív Android és a Teremtő…

Az elme arénájában, ...

Tiltott történelem – Krisztus vérvonala

Tiltott történelem – Krisztus …

Tiltott történelem –...

Ki az, aki fél a Paranormálistól? – Ami általában így néz ki:

Ki az, aki fél a Paranormálist…

FREDDY SILVA - Ki a...

Prev Next

Szerelem, Szex és Spiritualitás: Sokszor gondolkoztam már azon

  • Írta: 
Szerelem, Szex és Spiritualitás: Sokszor gondolkoztam már azon

Sokszor gondolkoztam már azon – és bizonyára a kedves olvasó is -, hogy pontosan mit is jelent a szerelem? Miért ragaszkodom a szerelemhez? Mi a kapcsolat a szerelem és a szexualitás között, és hogyan kapcsolódik e két fogalom a spiritualitáshoz? Mi a szerelem? Mi a szexualitás?

Talán nem túlzás kijelenteni: a szerelem egy olyan csoda, melyhez nincs recept! Minden ember egyedi, így a szerelem images1is, azaz minden ember másként éli meg a szerelem állapotát, mert egyediek a vágyai, az elvárás minősége, egyedi az érzelemvilága és egyedi a gondolatvilága is, mégis az utóbbi a legfontosabb, mivel minden embernek egyedi a struktúrája, beleértve az organizmusokat is, melyek táplálják.

A mostani uniformizált világ problémája, hogy minden meg akar határozni. Menekülni akarunk a sablonok elől, de mégis a tudományos világ és a racionális szociálkultúra keretekbe szorított definíciók alapján ít-él.

Viszont a szerelem pont az, amit (hogyha az előbbi egyediségre visszautalva vizsgálunk) nem lehet általánosított formában meghatározni és sablonizálni sem, mert a szerelem szabad. Olyan, mint egy madár, melynek a lételeme a szárnyalás, mégis ezeket a szárnyakat akarjuk formára nyesni, hogy megfeleljen az említett sablonnak.

Akárki beszél is a szerelemről, sohasem fedi azt, ami nekem a szerelem. Pontosan azért, mert ez nem egy matematikai képlet, ahol ha osztom vagy szorzom, mindig ugyanaz jön ki eredményül. A szerelem egy olyan emelkedett tudatállapot, melyben az egyén átélheti önmagát, ezáltal közelebb kerülhet valódi énjéhez partnere fényének segítségével, de nem szabad, hogy a Miben eltűnjön az én.

Meg kell tapasztalalni mi is az a szerelem ahhoz, hogy tudjunk róla egyáltalán véleményt alkotni. A szerelem is mint minden érzelmi jelenség egy élmény, amit három síkon kell átélni azért, hogy meg is értsük, amit átéltünk, (fizikai, lelki, szellemi), hogy fogalmunk legyen magáról a jelenségről.

Egy kapcsolaton belül szeretnénk megélni mind a három szintet, de nem mindig találjuk a megfelelő partnert. A lelke mélyén minden csalódott partner ezt, a háromsíkú összekapcsolódást, harmóniát hiányolja.

A szerelem fizikai, mint szex?

A szerelem maga az egységből való kiszakadás, és kilépés következményeként megjelent polaritás magnetizmusának érzelmi kifejeződése. A szexualitásban is ezt az elveszett egységélményt keressük, amelynek megtapasztalása az orgazmus pillanatában lehetségessé válik, mert az ego e pillanatban megszűnik, ám rögzült mechanizmusainkon túl kell lépjünk, hogy a pillanatot jelen (lét) ként élhessük meg, mert tapasztalás csak így lehetséges.

(Azért kell ismételni sokszor a karmikus tanulási folyamatokat, mert nem akarunk az adott pillanatban jelen lenni ezért az élet iskolájában ismétlésre szorulunk.) A mai materializált világnézetek, okozta állandó rohanásban, létért való „vélt” 012küzdelem során legfőképpen felfrissülést a test és a lélek ezekben a pillanatokban talál. Ezért nem a nemiség teszi romlottá az embert, ő maga mocskolja be önmagát és a nemiséget, ha nem méltó módon kezeli.

De nézzük, mi történik, ha a szerelmet spirituális szempontból is megvizsgáljuk!

Kezdjük ott, hogy minden élmény spirituális, (lelki) amit az ember megél. Maga az élmény teszi azzá, független attól, hogy az egyén milyen fejlettségi szinten tartózkodik, mégis minél magasabb energiaszinten tudatosul egy ember, annál tisztább és emelkedettebbek az érzelmei is.

Igényei, elvárásai magasabbak és már nem elégszik meg csupán fizikai élményekkel, mert már lelki és szellemi síkon is ki akarja fejezni önmagát, és mindhárom síkon össze akar kapcsolódni párjával, hogy együtt éljék meg azokat a magasságokat, ahol „megszűnik” a test és együtt élhetik át a teljes szabadságot, melyre mindannyian vágyunk.

Tehát a szerelem fellobbantott nézőpontján keresztül a valós én magasabb síkon való szemlélése tova tűnik, amikor a szerelem lángja ellobban, azonban a változás, amit okozott, szellemi fejődésként is megjelenik, viszont nem ugyanarra a szintre „esik” vissza a lélek, hanem önmagához viszonyítottan magasabb fokára lép a szeretet iskolájának lépcsőfokán.

Érdemes a fentieken elgondolkodni, hisz mennyit szenvedünk azokért az illúziókért, melyet szerelemnek hiszünk, és azon is, hogy vajon pozitív, vagy negatív érzelmi tanulási feladatokat alakítunk ki a kapcsolatainkon keresztül önmagunk számára helyes, vagy helytelen hozzáállásunkkal. (Gréasai)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Tartalomból

Érdekes

Idegenek

Filmajánló

Ősök Világa

Videók