Menu
A tolték titok - Sergio Magaña

A tolték titok - Sergio Magaña

"Sergio Magaña Ocelo...

Az X-akták legújabb évada sokkolóan képünkbe tolta az igazságot rendszerünkről!

Az X-akták legújabb évada sokk…

Az X-akták legújabb ...

Furcsa fények és "felsugárzás" Alsó-Normandiában, Franciaországban.

Furcsa fények és "felsugá…

2015. november 2-án ...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedés, a titkos űrprogram informátora szerint...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedé…

Lehet, hogy a rendkí...

A nem-megfigyelt társadalom: anti-arcok, ruhák és egyéb kütyük Nagytestvér ellen

A nem-megfigyelt társadalom: a…

Egy egész iparág épü...

Képes az asztrológia kokrét eseményeket előrejelezni?

Képes az asztrológia kokrét es…

Mit tud az asztrológ...

Sztázis kamrában alvó óriások készen állnak rá, hogy felébresszék őket...

Sztázis kamrában alvó óriások …

Sztázis kamrában alv...

A Passzív Android és a Teremtő Erő

A Passzív Android és a Teremtő…

Az elme arénájában, ...

Tiltott történelem – Krisztus vérvonala

Tiltott történelem – Krisztus …

Tiltott történelem –...

Ki az, aki fél a Paranormálistól? – Ami általában így néz ki:

Ki az, aki fél a Paranormálist…

FREDDY SILVA - Ki a...

Prev Next

A misztikus kapcsolat a Szíriusz és az emberi történelem között...

  • Írta: 
A misztikus kapcsolat a Szíriusz és az emberi történelem között...

Az ősidők óta és számtalan civilizáción keresztül, Szíriusz, a kutya csillag misztikus mondákkal övezett. Minden korszak ezoterikus tanítása a Szíriusznak speciális jelentőséget tulajdonított és a csillag fontossága az okkult szimbolizmusban mindezt hitelesíti. Mi teszi a Szíriuszt ilyen különlegessé?

Az az egyszerű tény, hogy a legfényesebb csillag az égen? Vagy talán mert az emberiségnek egy ősi, misztikus kapcsolata van vele? Ez a cikk a Szíriusz jelentőségét vizsgálja a történelmen és a titkos társaságok tükrében valamint a körülötte lévő szimbolizmust is kivesézi.

A Szíriusz a Canis Major – vagy más néven a Nagy Kutya – csillagképben található, ezért is nevezik a „kutya csillag”-nak. A mi Napunknál hússzor fényesebb és kétszer nehezebb. Éjszaka a Szíriusz a legfényesebb csillag az égen és a kékesfehér ragyogása az idők kezdete óta mindig ámulatba ejtette a csillagászokat. Nem csoda, a Szíriusz gyakorlatilag minden civilizáció által tisztelt. De van még valami láthatatlan is a Szíriuszban?

image005

Ősi civilizációk ereklyéi megmutatták, hogy a Szíriusz mennyire fontos volt az asztrológiában, 

image016mitológiában és az okkultizmusban. A misztérium iskolák a „Nap a Nap mögött”-ként tekintettek rá és ezáltal a Nap igazi potenciájaként. Ha a mi Napunk melege életben tartja világunkat, akkor a Szíriusz a spirituális világot élteti.

Ez az „igaz fény” Keleten, a spirituális fény, ahol a Nap megvilágítja a fizikai világot, melyet egy nagy illúziónak tartanak. Nem csak néhány primitív civilizáció mitológiájába ágyazódott be a Szíriuszt, mint a mennyeivel való azonosítás és az emberiség „nagy tanítójának” otthona, hanem még tovább is terjedt (sőt növekedett) a jelen időszakban is.

Át fogjuk tekinteni a Szíriusz fontosságát az ősidőkben, analizáljuk kiemelkedő szerepét a titkos társaságokban és meg fogjuk vizsgálni ezeket az ezoterikus elképzeléseket, melyek a köztudatba is átkerültek.

Az ősi civilizációk

Az ősi Egyiptomban a Szíriuszt tekintették a legfontosabb csillagnak az égen. Gyakorlatilag ez volt a csillagászati alapja az egész egyiptomi hitrendszernek. Sothis-ként tisztelték és Ízisszel azonosították, az egyiptomi mitológia anyaisteneként. Ízisz a női aspektusa a szentháromságnak, melyet ő, Ozirisz és fiuk Hórusz alkot.

Az ősi egyiptomiak annyira tisztelték, hogy a legtöbb istenségük valamilyen módon kapcsolatban volt a csillaggal. Anubisz, a halál kutyafejű istene, neki egyértelmű a kapcsolata a kutya csillaggal és Hermész Triszmegisztosz, az emberiség nagy tanítója, is ezoterikus kapcsolatban állt a csillaggal. Az egyiptomi naptár rendszer a Szíriusz keltére alapszik, amely pontosan a Nílus éves áradása előtt történt meg nyaranta.

A csillag égi mozgását az ősi görögök, sumérok, babilóniaiak és számtalan más civilizáció figyelte és tisztelte. A csillagot ezért is szentnek tekintették és az égen való megjelenését fesztiválokkal és ünnepségekkel kísérték. A kutya csillag beharangozta július és augusztus meleg és száraz napjait, innen a közkeletű kifejezés „kutya meleg napok”. (ford.: angolban – a nyár kutya napjai.)

Számos okkult kutató állítja, hogy a Gizai Nagy Piramis tökéletesen igazodik a csillagokhoz, kifejezetten a Szíriuszhoz. Úgy tartják a csillagok fényét használták bizonyos egyiptomi ceremóniák során.

"Az ősi emberek (egyiptomiak) tudták, hogy minden évben egyszer a Szülő Nap egy vonalba kerül a Kutya Csillaggal. Ezért is lett a Nagy Piramis úgy alkotva, hogy ebben a szent pillanatban, a Kutya Csillag fénye az „Isten kövének” terére esik, a Nagy Galéria felső végében, ahonnan leszáll a főpap fejére, aki ezáltal megkapta a Szuper Nap Erőt, ami utat keresett az ő saját tökélesített Nap testén keresztül a többi Beavatotthoz, hogy ezzel segítse a fejlődésüket az Isteniség felé. Ez volt az „Isten kövének” a szerepe, amin, a Rituálé során Ozirisz ült, hogy az Atf korona vagy a mennyei fény elárassza (azaz megvilágítsa). „A korona északja és délje a szeretet” hirdeti egy egyiptomi himnusz. „És így az egész egyiptomi tanítás a látható fény csak a láthatatlan Fény árnyéka; és egy ősi ország bölcsességében az Igazság évei voltak a Legmagasztosabb évek.” /forrás: Marshall Adams, The Book of the Master/

Újabb keletű tudományos kutatások, melyek a Nagy Piramis és annak a rejtélyes „szellőzőit” vizsgálta, oda vezette a kutatókat, hogy tovább bizonyították a Szíriusz fontosságát a piramison belül.

Csillagállás a Gizai Nagy Piramissal. Orion (Ozirisz istennel azonosítva) együtt áll a Király Kamrájával, míg Szíriusz (Ízisz istennővel azonosítva) együtt áll a Királynő Kamrájával. Egy érdekes aspektusa a Szíriusznak, hogy szimbolikája és a jelentés, melyet hozzá kapcsoltak, állandó. Számos nagy kultúra ténylegesen a Szíriuszhoz kötött egy kutya jelegű alakot és a csillafar úgy tekintett, mint a forrása vagy a célja és misztikus erőnek. A kínai és japán asztrológiában a Szíriuszt a „mennyei farkas” csillagaként ismerik.

Számos bennszülött észak amerikai törzs kutyaféleként utal a csillagra: a délkeleti Seri és Tohono O’odham törzsek a Szíriuszt a „kutya, aki a hegyi bárányt követi” néven írják le, míg a Feketetalpak „kutyaarc”-nak hívják. A Cherokeek párosították a Szíriuszt az Antaresz-szel, mint a kutya csillag őrzője a „Lelkek útjának”. A nebraskai Farkas (Skidi) törzs úgy ismerte, mint a „Farkas Csillag”, míg egy másik népük, mint a „Prérifarkas Csillag”. Fent, északon az alaszkai Bering-szoros inuit indiánjai „Holdkutya”-nak hívták. /forrás: J.B. Holberg, Sirius: Brightest Diamond in the Night Sky/

A dogon törzs és Atlantisz

image004

1971-ben Robert Temple amerikai szerző kiadott egy vitatott könyvet A Szíriusz misztérium címmel, amiben azt állította, hogy a dogonok (egy ősi afrikai törzs, Maliból) olyan ismeretek birtokában voltak a Szíriuszról, melyet távcsövek nélkül lehetetlen lett volna megszerezni. Állatása szerint, a dogonok ismerték a Szíriusz bináris jellegét, ami tény, hiszen Szíriusz A és Szíriusz B két csillag.

Ez oda vezette Robert Temple-t, hitt abban, hogy a dogonoknak „direkt” kapcsolata van a Szíriuszon élőkkel. Nos, míg egyesek azt állítják, ez nem lehetséges, számos titkos társaság (melyek történelmileg bizonyítottan jelentős személyiségek között is jelen voltak) és hitrendszerek tanítanak az emberiség és Szíriusz közötti misztikus kapcsolatról. A dogon mitológiába úgy tartja, az emberiség a nommo nevű kétéltű fajtól származik, akik a Szíriusz körül keringő bolygó lakói.

Az mondják „az égből szálltak alá egy hajóval, melyet tűz és villám kísért” és az emberekkel tudást osztottak meg. Ez oda vezette Robert Temple-t, hogy elméletében a nommokat földönkívülinek feltételezi, a Szíriusz lakóinak, akik a régmúltban a Földre utaztak, hogy az ősi civilizációkat tanítsák (például az egyiptomiak és a dogonok) a Szíriusz csillagrendszerről és a saját naprendszerünkről.

Ezek a civilizációk lejegyezték az nommon tanításokat a vallásukban és a misztériumaik központi fókusza lett.

A dogon mitológiai rendszer feltűnően azonos más civilizációkéval, mint például a sumér, egyiptomi, izraelita és babilón, hiszen mind tartalmazza az archetipikus mítoszt a „nagy égi tanító”-ról. A civilizációtól függően, ez a nagy tanító lehet Enoch, Thoth vagy Hermész Triszmegisztosz, aki teurgikus tudományokat tanított az emberiségnek.

Az okkult hagyományokban úgy hiszik, Thoth – Hermész Atlantisz népét tanította, mely, a legendák szerint a világ legfejlettebb civilizációjává vált, mielőtt az egész kontinens víz alá került volna az Özönvíz alatt (számtalan mitológiában található beszámoló az áradásról). Atlantisz túlélői hajón jutottak el számos országba, többek között Egyiptomba, ahol átadták fejlett tudásuk. Az okkultisták hiszik, hogy a megmagyarázhatatlan hasonlóságok távoli civilizációk között (mint például a maják és az egyiptomiak) az atlantisziakkal való közös kapcsolatukkal magyarázható.

Vajon az ősi papság által birtokolt vallási, filozófiai és tudományos tudás Atlantiszról származik, aminek elsüllyedése elmosta minden nyomát a világ fejlődésének drámájában? Az atlantiszi napimádás a ritualizmusban és a szertartásrendben lett megörökítve akár a kereszténységben, akár a pogányságban? Mind a kereszt és a kígyó atlantiszi szimbólumok voltak, melyek a mennyei bölcsességet szimbolizálták. A maják és a közép-amerikai quichék mennyei (atlantiszi) ősei együtt éltek a „tollas” kígyó, Gucumatz zöld és azúr fényében. A hat mennyi szülött bölcs a fény központjaiként manifesztálódtak és a hetedik – a rendjük vezetője – által összekötve és összefogva alkották a „tollas” kígyót. A „szárnyas” vagy „tollas” kígyó címet alkalmazták a Quetzalcoatl vagy Kukulcan-ra is közép-amerikai javaslatra. Az atlantiszi bölcsesség-vallás központja feltételezhetően egy nagy piramis templom, mely az Arany Kapuk Városának közepén elhelyezkedő fennsíkon volt. Innen indultak a Szent Toll Beavatott Papjai a világ legtávolabbi részeibe, az Egyetemes Bölcsesség tanait hordozva.

(…)

Az atlantisziaktól a világ nem csak a művészetek és iparművészetet, filozófiát és tudományt, etikát és vallást örökölte, hanem a gyűlöletet, viszályt és perverziót is. Az atlantisziak kezdeményezték az első háborút és úgy tartják, minden ezt követő háború azért lett megharcolva, hogy esélytelenül igazságot szolgáltassanak az első miatt és helyrehozzák a rosszat, melyet az okozott. Mielőtt Atlantisz elsüllyedt a spirituálisan felvilágosult Beavatottak, aki rájöttek, hogy a hazájuk bevégeztetett, mert elszakadt a Fény Útjától, távoztak a kontinensről. Magukkal vitték a szent és titkos tanokat és letelepedtek Egyiptomban, ahol az első „mennyei” uralkodókká váltak. Szinte az összes kozmikus misztérium, melyek az alapját adja a világ különféle szent könyveinek, az atlantiszi misztikus rituálékon alapszik.” / forrás: Manly P. Hall, The Secret Teachings of All Ages /

Vajon Thoth-Hermész-Triszmegisztosz azonos-e a dogonok nommonjaival, akikről azt hitték, a Szíriuszról erednek? Ősi szövegek utalnak rá, hogy Hermész önmagát, mint a misztérium tanítója írja le, aki a „csillagokból érkezett”. Továbbá Thoth-Hermész az egyiptomi mitológiában közvetlenül össze van kapcsolva a Szíriusszal.

„ A kutya csillag: a csillagot Egyiptomban imádták, az Okkultisták leborultak előtte, mindezt azért, mert a Nappal való együtt kelése a Nílus jótékony áradását jelentette, és mert később a bölcsesség istenével, Toth-Hermésszel vagy más formában a Merkúrral azonosították. Azonban Sothis-Szíriusznak megvolt és meg is van a misztikus és direkt befolyása a teljes élő mennyre, valamint összeköttetésben áll minden istennel és istennővel. Iziszt a mennyben például Izisz-Sothis-nak is hívták, ami „a kutyával együttálló”-t is jelent, mint ahogy az emlékművein is kinyilatkozásra került.

A Szíriusz a piramisokkal is összeköttetésben áll, ezért is van kapcsolatban a beavatásokkal is, melyek ott zajlottak.” / forrás: Helena Blavatsky, Theosophical Glossary / „Az egyiptomi Triszmegisztosz értekezés (A Világ Szüze címmel) a „Fekete Rítus”-t „fekete” Ozirisszel köti össze, mint a lehető legmagasabb beavatást az ősi egyiptomi vallásban – azaz Ízisz misztériumának végső titka. A tanulmány azt állítja, hogy Hermész azért jött a Földre, hogy az embereket a civilizációra tanítsa és utána „meglovagolva a csillagokat” hazatérjen, hátrahagyva Egyiptom misztérium vallását, annak mennyei titkaival együtt, melyeket egy napon majd megfejtenek.” / forrás: Robert Temple, The Sirius Mystery /

Az ősi kultúrák mítoszait lefordítani nem egy egzakt tudomány és a kapcsolatokat eredendően nehéz bizonyítani. Mindazonáltal a szimbolikus kapcsolat a Szíriusz és az okkult tudás között folyamatosan megjelent a történelem során és zökkenőmentesen utazott át korokon. Tény, jelenleg is úgy tisztelik, mint egy évezreddel ezelőtt. A modern titkos társaságok, mint például a Szabadkőművesek, a Rózsakeresztesek és az Arany Hajnal (melyeket Hermészi Rendeknek tekintenek, hiszen tanaik Hermész Triszmegisztosz tanításain alapulnak) mindannyian rendkívüli jelentőséget tulajdonítanak a Szíriusznak. Egy értő tekintet a szimbolikájukra bepillantást enged az okkult filozófia és a Szíriusz közötti mély kapcsolatra.

A Szíriusz az okkult szimbolizmusban és titkos társaságokban

A Szíriuszról azt állítani, hogy „fontos” a Hermetikus rendek számára, azzal erősen lecsökkentenénk jelentőségét. A kutya csillag nem kevesebb, mint a titkos társaságok szimbólumainak és tanításainak központi fókusza. Az egyik legfontosabb bizonyítéka ennek a ténynek: számtalan titkos társaság a csillag után lett elnevezve.

image009

A Tarotban “A tizenhetes számú nagy arkánum kártya neve Les Étoiles, (franciául A Csillag) és egy fiatal lányt ábrázol, aki fél lábbal a vízben térdel és testtartása egyfajta szvasztikát sejtet. Két urnája van, melyeknek a tartalmát a földre és a vízbe önti. A lány feje felett nyolc csillag van, amelyekből egy kifejezetten nagy és fényes. Gébelin grófja úgy véli, a nagy csillag a Sothis vagy Szíriusz, míg a többi hét csillag az ősök hét szent bolygója.

Hiszi, hogy a női alak Ízisz, aki a Kutya Csillag társaságában éppen a Nílus áradását idézi elő. A meztelen Ízisz alak jelezheti még a Természetet is, aki a zöld lombját csak a Nílus áradása által megindított kezdeti növényi élet adhatja meg.” / forrás: Manly P. Hall, The Secret Teachings of all Ages /

A Szabadkőműveseknél

A Szabadkőműves páholyokban a Szíriuszt úgy ismerik, mint a „Lángoló Csillag” és egyszerűen csak megfigyelve a szimbólumaikat, megmutatkozik rendkívüli fontossága. William Hutchinson szabadkőműves szerző így ír a Szíriuszról:

„Ez az első és legmagasztosabb dolog melyre a figyelmünk irányul a Páholyban.” Hasonlóan ahhoz, ahogyan a Szíriusz fénye megtette az utat a beavatások során a Nagy Piramisokhoz, úgy szimbolikusan jelen van a Szabadkőműves páholyokban is.

image006

"Az ősi asztrológusok látták a Szabadkőművesek minden nagy szimbólumát a csillagban."

image007

A Szíriusz beragyogja a páholyainkat, mint a Lángoló Csillag.” / forrás: Albert Pike, Morals and Dogma /

„A Lángoló Csillag a Szíriuszt vagy más néven a Kutya csillagot szimbolizálta eredetileg, mint a Nílus áradásának hírnökét; Anubisz isten, Ízisz társa, aki testvére és férje, Ozirisz testét keresi. Majd átalakult Hórusz megtestesítőjévé, aki Ozirisz fia, akit szintén a Nap ábrázol, az évszakok ura, az Idő istene, Ízisz fia, aki a mindenható természet volt, az ősi anyag, az Élet kimeríthetetlen forrása, a meg nem teremtett tűz szikrája, egyetemes magja minden létezőnek. Ábrázolta Hermészt is, a Tanulás Mesterét, akinek a neve görögül a Merkúr istene.”

A Szabadkőművesek úgy tanították, hogy a Lángoló Csillag az isteniség szimbóluma, a mindenütt jelen levő (a Teremtő mindenhol ott van), a mindent tudó (a Teremtő mindent tud). A Szíriusz ezáltal egy „szent hely”, ahová minden Kőművesnek fel kell emelkednie. A mennyei erő forrása és a mennyei egyének célja. Ez az elképzelés gyakran került megjelenítésre, ábrázolásra a Kőműves művészetben.

image013

A tökéletesség eléréséhez a beavatottnak az alkímiai átalakulás során sikeresen meg kell értenie és önmagáévá tennie a világ kettős természetét (jó és rossz, férfias és nőies, világos és sötét, stb.).

Ez az elképzelés szimbolikusan képviseli Ozirisz és Ízisz egyesülését (a férfi és női princípiumok), hogy életet adjanak Hórusznak, a csillag-gyermeknek, a Krisztus jellegű alaknak, a Szabadkőművesség tökéletesített embere – aki egyenlő a Lángoló Csillaggal.

„A Nap és a Hold… képviseli a két nagy princípiumot… a férfi és a nő … mindkettő fényét bocsájtja utódukra, a lángoló csillagra vagy Hóruszra.”

Az egyiptomi hieroglifa képviseli a Szíriuszt, mely ezoterikus fordításban a kozmikus szentháromság megtestesítője.

image014A hieroglifa képviseli a Szíriuszt, mely három elemet tartalmaz: a „fallikus” obeliszket (Ozirisz), a „méh jellegű” dómot (Ízisz) és a csillagot (Hórusz).

Ez a koncepció annyira kritikus a Szabadkőművesek számára, hogy a világ néhány nagyon fontos épületébe is beágyazásra került.

image001

A Washington Emlékmű, egy egyiptomi obeliszket képvisel, azaz a férfi princípiumot, mely direkt összeköttetésben áll a Capitolium dómjával, ami a női princípium. Együtt alkotják Hóruszt, melynek láthatatlan energiáját a Szíriusz szimbolizálja.

(További információk a http://vigilantcitizen.com/sinistersites/mystical-sites-u-s-capitol/ címen találhatók.)

Ahogy korábban Albert Pike állította, az egyiptomi Hórusz isten és a Szíriusz csillag gyakran összekapcsolódnak. A kőműves szimbolikában Hórusz szeme (a Mindent Látó Szem) gyakran kerül úgy ábrázolásra, hogy a Szíriusz fénye körberagyogja.

image011A Kőműves tábla a bal oszlop felett a Napot (a maszkulin megtestesítője), a jobb oszlop felett a Holdat (a nőies képviselő), míg középső oszlop felett a Szíriusz, a tökéletesített embert mutatja be, vagy lehetne Hórusz, Ízisz és Ozirisz fia.

Figyeljük meg „Hórusz szemét” a Szíriuszon. A háromszögen belül Hórusz szeme (a szentség szimbóluma), melyet a Lángoló Csillag, azaz a Szíriusz fénye ragyog körbe.

image012

A Mindent Látó Szem a Lángoló Csillagon belül a Kőműves művészetben. A Mindent Látó Szem és a Szíriusz közötti szimbolikus összefüggés révén a következő kép önmagáért beszél. A Mindent Látó Szem mögötti fény az amerikai dolláron nem a Naptól származik, hanem a Szíriusztól. A Gizai Nagy Piramis a Szíriuszhoz igazítva épült, ezért is ragyoghat a piramis felett. Egy fényes tisztelgés a Szíriusznak, mely ott lapul sok millió ember zsebében.

A Keleti Csillag Rendje

image002

A KCSR szimbóluma egy fordított csillag, hasonlóan a Szabadkőművesek Lángoló Csillagjához.

A Keleti Csillag Rendje (KCSR), a Szabadkőművesség „női verziójának” tekinthető (habár férfiak is csatlakozhatnak), eleve a Szíriuszról lett elnevezve „A keleten kelő Csillag”. A Rend nevének nagy általánosságban vett eredete a „Keleti Csillagra” vonatkozik, mely a három bölcset elvezette Jézus Krisztushoz. Ha a Rend szimbólumának okkult jelentését vizsgáljuk, akkor nyilvánvaló, hogy az a Szíriuszra vonatkozik, az eredeztető szervezet, a Szabadkőművesség legfontosabb csillagára.

image010

A Szíriusz KCSR művészeti ábrázolása a Nagy Piramis felett.

Madame Blavatsky, Alice Bailey és teozófia

A teozófiával két fő alakot tudunk kapcsolatba hozni, Helena Blavatsky-t és Alice Bailey-t, akik mindketten az ezoterikus erejük forrásának a Szíriuszt tartották. Blavatsky állította, hogy a Szíriusz csillag közvetlenül és misztikus módon hatást gyakorol az egész élő mennyre és kapcsolatban áll valamennyi ősi nagy vallással. Alice Bailey a Kutya Csillagot, mint az igazi „Nagy Fehér Páholy” látja és hiszi, hogy a „Spirituális Hierarchia” otthona. Ezen okok miatt is a Szíriuszt a „beavatás csillagának” tartja.

„A beavatás nagy csillaga, mert a mi Hierarchiánk (az isteniség második aspektusának kifejezése) a Szíriusz Hierarchia felügyelete vagy spirituális magnetikus irányítása alatt van. Ezek a fő irányító befolyások, melyeken keresztül a kozmikus Krisztus dolgozik a Naprendszer Krisztus princípiumán, úgy, mint a bolygón, az emberen és az élet alacsonyabb formájú megjelenésein. Ezoterikusan az „érzékenység ragyogó csillaga”-ként is nevezhetjük.” / forrás: Alice Bailey, Esoteric Astrology /

Hasonlóan sok ezoterikus íróhoz, Bailey úgy tekint a Szíriuszra, melynek jelentős hatása van az emberi életre.

„Minden, amit tehetünk ebben a mély jelentőségű tárgyban, az az, hogy röviden felsorolunk néhány olyan mindenhol jelen lévő kozmikus befolyást mely hatással van a Földünkre és az emberi tudatra és melyek a beavatási folyamat során bizonyos jelenségeket idéznek elő. Legelőször is az energia vagy erő mely a Szíriusz Napjából származik. Ha lehet így kifejezni, a gondolat ereje vagy az elme ereje a távoli kozmikus központból a Szíriuszon keresztül érkezik a Naprendszerbe. A Szíriusz, mint egy átjátszó viselkedik, vagy mint egy fókusz központ, ahonnét azok a befolyások származnak, melyek az ember öntudatát alkotják. / forrás: Alice Bailey, Initiation, Human and Solar /
Alister Crowley, az AA és Kenneth Grant

1907-ben Crowley megalapította saját okkult rendjét AA névvel, a két betű az Argentium Astrum rövidítése volt, melyet „Az Ezüst Csillag Rendje”-nek fordíthatunk. Az „Ezüst Csillag” természetesen a Szíriuszra való utalás volt. Habár Crowley szinte mindig burkoltan utalt a kutya csillagra, az egész mágikus filozófiája, a fejlődése a fiatal szabadkőművesből a Rend vezetőjéig mindvégig a Szíriusz befolyásával összhangban történt, melyet a kor írói szintén felfedeztek és dokumentáltak.

Az állítólagos kapcsolata a Szent Őrangyalával, mely a későbbiekben a „Liber Al: Törvények Könyve” csatornázásához vezetett, is szíriuszi eredetűnek tekinthető. Habár Crowley kódszavakat használt a Szíriusz leírásához, pártfogoltja, Kenneth Grant kifejezetten és nyíltan írt a kutya csillagról. Számtalan könyvében gyakran írta le a Szíriuszt úgy, mint a mágikus, magnetikus erők hatalmas központja.

Hite, mely szerint a csillag rejti az egyiptomi és typhoniai (ford.: szintén egy mágikus rend) hagyományok és misztériumok központi kulcsát, egyre csak erősödött és a kései kutatásainak fókuszává vált. Grant egyik legfontosabb és legvitatottabb elmélete a „Szíriusz/Seth állandó”, mely a Szíriuszt, a Földet és Seth (az egyiptomi káoszisten, akit később a Sátánnal azonosítottak) összekötő földönkívüli dimenzió.

„Seth a kezdeményező, az emberek tudatának megnyitója a Halhatatlan Isten sugaraira, melyet a Szíriusz testesít meg – a Délen lévő Nap.” / forrás: Kenneth Grant, The Magical Revival /
„Szíriusz vagy Seth, aki eredetileg a „fejnélküli” volt – az alsó régiók fénye (dél), akit Egyiptomban An-ként (azaz kutyaként) ismertek, ezért Seth-An (Satan), a pokoli régiók ura, a forróság helye, melyet később a köztudatba „pokol”-ként fordítottak.”

Habár minden okkult filozófia a Szíriuszt egy kicsit mindig másként írja le, de mindenhol úgy utalnak rá, mint a „Nap mögötti Nap”, az okkult erők igazi forrása. Az emberi tudás bölcsőjeként érzékelték és a hit egy kapcsolatban a csillag és a Föld között, sosem kopott meg.

Valóban lenne egy igaz kapcsolat a Szíriusz és Föld között?

Valóban a kutya csillag, mint ezoterikus szimbólum képvisel valamit, ami a spirituális világban történik? Esetleg mindkettő? Egy dolog biztos, a Szíriusz kultusza nem „dolog a múltból”, egy ma is élő, valós hit. Egy mélyebb betekintés populáris kultúránkba, mely erősen befolyásolt az okkult szimbolizmussal, számos utalást fedhet fel a Szíriuszra.

A Szíriusz a populáris kultúrában

A közvetlen utalások a Szíriuszra megszámlálhatatlanok napjaink kultúrájában (pl.: vegyük csak a legjelentősebb műhold nevét és logóját). Egy még érdekesebb nézőpont, ha analizálni kezdjük kultúránk rejtett, kódolt utalásait a Szíriuszra. Jelentős mozifilmek tettek fontos, habár rejtett utalást a kutya csillagra (nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy „ááá, persze, tudom” meglegyen), ahol a csillag a Misztikum szerepét játssza mindig, a megindító, elindító és a mennyei tanító. Íme, néhány példa:

image003

Disney Pinokkiója, melyet egy Carlo Collodi nevű Szabadkőműves írt, Gepetto az égen lévő legfényesebb csillaghoz imádkozik egy „igazi fiúért”. A Kék Tündér (színe utalás a Szíriusz világoskék ragyogására) alászáll a mennyekből, hogy életet adjon Pinokkiónak. Az egész történet, melyben a marionett figura fiúvá válik (egy allegória az ezoterikus beavatásra), a Kék Tündér vezeti Pinokkiót a „helyes úton”. Tehát a Szíriusz, mint az élet forrása, tanácsadó és tanító jelenik meg. (További információkért lásd „Pinokkió ezoterikus fordítása” cikket.)

A Pinokkió főcímdala egyúttal egy óda a Szíriuszhoz:

"Amikor egy csillaghoz imádkozol, mindegy ki vagy

Bármit kívánhat szíved és megkapod

Ha szívből kívánod álmod, semmilyen kérés nem túl nagy

Mikor egy csillagtól kérsz, akár az álmodozók teszik

(A Sors kegyes azokhoz, kik vágyják Titkos vágyaik édes beteljesülését)

Akár a villám a semmiből, a Sors közbeavatkozik, átlát rajtad

Mikor egy csillaghoz imádkozol, vágyaid teljesülnek."

image015

A Harry Potterben, a Szíriusz Black nevű karakter legnagyobb valószínűséggel egy utalás a Szíriusz B-re (a Szíriusz iker csillagpár „sötét” felére). Ő Harry Potter keresztapja, mely Szíriuszt egyúttal tanácsadóként és tanárként állítja be. A varázsló át tud alakulni egy nagy fekete kutyává, egy másik kapcsolat a „kutya csillaggal”.

image017

A Truman Show-ban egy lámpa – mely egy csillag fényét imitálja Truman hamis világában – leesik az égből és majdnem eltalálja. A címke a lámpán Szíriuszként azonosítja. Truman találkozása a Szíriusszal egy szeletet ad az „Igaz tudásból” és az igazság kutatására sarkallja. Ennek következményeként Truman felismeri határit a stúdió világában (a mi anyagi világunk) és elvezeti őt a szabadsághoz (spirituális felszabadulás).

Összefoglalva

A civilizációk hajnala óta egészen a modern időkig, Afrika távoli törzseitől a modern világ nagy fővárosaiig a Szíriusz egy életadó volt és ma is az. Annak ellenére, hogy különbségek vannak kultúrák és korszakok között, mindig ugyanaz a misztikus tulajdonságokat kapta kutya csillag, és ez elvezet minket a kérdéshez: hogyan lehetséges az, hogy ezek a meghatározások ilyen tökéletesen egyeznek?

Közös forrása lenne a Szíriuszról szóló mítoszoknak? A kutya csillagot változatlanul a mennyeivel azonosítják, valamint a tudás és hatalom forrása. Ezek a kapcsolatok egyértelművé válnak, ha a titkos társaságok tanításait és szimbólumait vizsgáljuk, akik mindig is ezt a misztikus kapcsolatot tanították ezzel az égitesttel. Esetleg egy titkos kapocs van az emberi evolúció és a Szíriusz között?

Ha megoldjuk ezt a rejtélyt, azzal talán megoldjuk az emberiség legnagyobb misztériumait.

"vilagok.hu részére fordította: Stomfai Zoltán"

(forrás: bodymindsoulspirit.com)

1 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Tartalomból

Érdekes

Idegenek

Filmajánló

Ősök Világa

Videók