Menu
A tolték titok - Sergio Magaña

A tolték titok - Sergio Magaña

"Sergio Magaña Ocelo...

Az X-akták legújabb évada sokkolóan képünkbe tolta az igazságot rendszerünkről!

Az X-akták legújabb évada sokk…

Az X-akták legújabb ...

Furcsa fények és "felsugárzás" Alsó-Normandiában, Franciaországban.

Furcsa fények és "felsugá…

2015. november 2-án ...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedés, a titkos űrprogram informátora szerint...

Csillagkapu SG-1: Puha felfedé…

Lehet, hogy a rendkí...

A nem-megfigyelt társadalom: anti-arcok, ruhák és egyéb kütyük Nagytestvér ellen

A nem-megfigyelt társadalom: a…

Egy egész iparág épü...

Képes az asztrológia kokrét eseményeket előrejelezni?

Képes az asztrológia kokrét es…

Mit tud az asztrológ...

Sztázis kamrában alvó óriások készen állnak rá, hogy felébresszék őket...

Sztázis kamrában alvó óriások …

Sztázis kamrában alv...

A Passzív Android és a Teremtő Erő

A Passzív Android és a Teremtő…

Az elme arénájában, ...

Tiltott történelem – Krisztus vérvonala

Tiltott történelem – Krisztus …

Tiltott történelem –...

Ki az, aki fél a Paranormálistól? – Ami általában így néz ki:

Ki az, aki fél a Paranormálist…

FREDDY SILVA - Ki a...

Prev Next

Lemuria: Charles Darwin A fajok eredete című,

  • Írta: 
Lemuria: Charles Darwin A fajok eredete című,

"Lemuria :Charles Darwin A fajok eredete címő, 1859-ben megjelent mőve komoly dilemma elé állította a tudósokat. Ha elfogadják azon állítását, hogy az egy helyen élő hasonló fajok közös őstől származnak, akkor miként értelmezhetők az olyan teremtményeket,

mint pl. a lemur (maki), mely főleg Madagaszkár szigetén él, de kis számban a közeli Afrikában, ezenkívül Indiában és a Maláj-félszigeten is megtalálható, Más állat- és növényfajok esetében ugyancsak felmerül ez a mumap2kérdés. No de a tudósokat nem olyan fából faragták, hogy ne tudnának rögtön elfogadható magyarázatot találni arra a kérdésre, hogy a fent említett állatok hogyan jutottak át az Indiai óceánon.

A kézenfekvő válasz: egy földhídon át. Ehhez csatlakoztak a geológusok is, rámutatva egyes közép-indiai, valamint dél-afrikai sziklák és kövületek közti hasonlóságra, és máris megszületett az Afrikát Indiával összekötő, a lemurok származási helyének tartott új kontinens, mely a Lemuria nevet kapta… Érthető módon ellenérzéseket váltott ki a társadalomból Darwin azon elmélete is, miszerint az ember egy, a majommal közös ősből fejlődött ki.

Mivel ez a rokonság csak elméletben létezett, s tárgyi bizonyíték nem került elő, meg is lehetett támadni. A darwini eredet ellenzőinek a lehető legjobbkor jött Lemuria „ötlete”. Miért ne lehetne egy „rég eltőnt” kontinensen keresni a magyarázatot az ember eredetéreő Ernst Haeckel német természettudós egyenesen az emberiség lehetséges bölcsőjét látta meg Lemuriában, de bizonyítékot ő sem tudott felmutatni, mivel az elmélet koronatanúi, a kövületek a kontinenssel együtt a tengerbe vesztek.

Az elmúlt majd 150 évben sokat változott a világ. A mai tudósoknak nincs szüksége Lemuriára. Új elméletek, köztük a kontinensvándorlás adott hihetőbb magyarázatot a lemurok különböző helyeken való megjelenésére. Az emberi faj eredetét vizsgálva is teljesen felesleges a feltételezett Lemuria kutatása, hiszen földtörténeti adatokkal bizonyított: még ha létezett is, évmilliókkal az első emberfajok megjelenése előtt elsüllyedt.

Ezzel akár be is fejeződhetett volna Lemuria története, de nem így történt. Az elsüllyed kontinens „népszerősége” a mai napig Atlantiszéval vetekszik. Ennek oka, hogy egy eltűnt kontinens feltételezése, mely az emberiség bölcsőjének lehetséges helye, sok okkultista számára ellenállhatatlan volt. Születtek is a legendák szép számmal.

Legenda születik

1932-ben egy Edward Lanser nevő újságíró az oregoni Portland városába tartott az éjszakai vonattal. Az ablakból kinézve szokatlan, piros és zöld fényekre lett figyelmes a kaliforniai Shasta-hegyen. Megkérdezte a kalauzt, mi az. Mire a válasz: Lemuriaiak szertartásának fényeit látja.

Egy vérbeli újságíró minden körülmények között a szenzációt keresi, pár nap múlva meg is jelent a cikke a Los Angeles Time Starban a titokzatos népről. A közvélemény természetesen újabb részleteket követelt, ezért Lanser a Shasta-hegyhez utazott, ahol találkozott másokkal is, akik szintén látták a fényeket. Meséltek neki a hegyoldalban rejtőzködő „titokzatos faluról”, ahol még senki nem járt.

Felhívták figyelmét egy tudós férfira, bizonyos Edgar Lucin Larkin professzorra, aki mindenkinél többet tudott a lemuriaiakról, hiszen rendszeresen távcsővel figyelte a falut. Sajnos a személyes találkozó már nem jöhetett létre, mert a professzor 1924-ben meghalt, de fennmaradt leírásait Lanser közölte lapja hasábjain:

„A lemuriaiak magas, nemes arcú, rövidre nyírt hajú férfiak. Mezítláb járnak, s makulátlan fehér ruhát viselnek. A fények kísérte szertartást elpusztult földjük, Lemuria emlékére tartják. Több ezer éve észrevétlenül élnek Észak-Amerikában a tibeti mesterek titkos erejének felhasználásával, amely képessé tette őket arra, hogy beleolvadjanak környezetükbe, s láthatatlanná váljanak, amikor csak akarják. Falujukat láthatatlan fal védi a külvilágból érkező betolakodóktól…”

Nem kellet sokat várni, és a cikkek nyomán kutatócsoportok indultak a „titokzatos falu” felé, de persze nyomát sem lelték a lemuriaiaknak. Azt azonban kiderítették, hogy Larkin professzor valójában egy okkultista volt, akinek a „Lowe-hegyi megfigyelőbázisa” turistacsalogató volt. Még az is elképzelhető, hogy egy sort sem írt a „megfigyeléseiről”, s az egész Lanser agyszüleménye.

Ez annál is inkább valószínő, mert számos hasonlóságot mutatnak a lemuriaiak Frederick Spencer Oliver 1894-ben publikált Két bolygó lakója címő okkultista regénye szereplőivel. A regényben a Shasta-hegy bölcsek menedékhelye, melyet az ősi tudás megőrzésére hoztak létre.

Az okkultisták Lemuriája

Madame Blavatskyt a teozófia megteremtőjét vagy nagy misztikusnak, vagy üldözni való sarlatánnak tekintik. De hogy rendkívüli képzelőerővel bírt, azt senki nem tagadhatja. Mozgalmas élete során a nyugati mágiából és a keleti letöltésfilozófiából jelentős tudásra tett szert, és többek között volt cirkuszi rodeós és spiritiszta médium. ő is örömmel foglalkozott a Lemuria teóriával. Állítása szerint az okkult bölcsesség után kutatva beutazta a világot, s meg is találta azt Tibetben, a „Mahatmák” lábánál, ahonnan okkult erők sugaraival irányítják a világot.

A titkos tan címő mővének nehezen érthető, egyesek szerint zavaros, szövegei állítólag a Dzyak könyvéből, egy ősi, atlantiszi írásból származnak, amelyet a „mahatmák” transzban mutattak meg neki… A titkos tan kinyilatkoztatása szerint az ember hét törzsfajon keresztül fejlődött ki, melyek közül a harmadik a lemuriaiak faja volt. Ezek az ősi lények a déli félteke jelentős részét elfoglaló kontinensen éltek. Óriási, majomszerő teremtmények voltak.

Némelyiknek négy karja volt, míg másoknak egy harmadik szeme hátul a fején. Nem beszéltek, hanem telepátia révén érintkeztek, s noha tulajdonképpen agyuk nem volt, akaratukkal a szó szoros értelmében hegyeket tudtak elmozdítani. Végül Lemuria szétesett, a helyére Atlantisz lépett, majd a mai formájában létező világ. Az okkultisták szerint a lemuriaiak leszármazottai ma is élnek, ők az ausztrál bennszülöttek, a hottentották és a pápuák.

Blavatsky halála után teozófusok egész sora foglalkozott Lemuriával.

Atlantisz és az elsüllyedt Lemuria címő mővében William Scott Elliott már azt mondja, hogy a lemuriaiak csaknem 4,5 m magas, barna bőrő lények voltak. Lapos, homlok nélküli arc, előreugró áll jellemezte őket. Feltőnően távol ülő szemükkel a madarakhoz hasonlóan oldalra is láttak. A legkülönösebb a hosszan hátra nyúló sarkuk volt, melynek segítségével hátrafelé ugyanolyan könnyen jártak, mint előre…

Szerinte, a lemuriaiak valamikor tojásrakó hermafroditák voltak, végül azonban az emberhez hasonló módon szaporodtak. Amikor állatokkal keveredtek, s megszülték a majmokat, a természetfeletti lények, akik addig támogatták őket, megtagadták tőlük a további segítséget. A Vénuszról érkezett „Lángok ura” megfosztotta a lemuriaiakat a halhatatlanságtól és az újjászületéstől, és éppen amikor emberré váltak, Lemuria a tenger mélyére süllyedt…

Más okkultisták szerint a lemuriai faj olyan lények keveréke volt, akik főleg a Szíriuszról, az Alfa Kentaurról és kisebb számban más bolygókról származtak. Végül, ahogy ezek a fajok keveredtek egymással a Földön, létrehozták a lemuriai civilizációt. Lemuria valójában a civilizáció bölcsője volt ezen a bolygón, amely sok más civilizáció megszületését támogatta, mint a későbbiek során Atlantisz létrejöttét is.

Az atlantisziak hite szerint minden kevésbé fejlett kultúrát a két legfejlettebb civilizáció hatalma és irányítása alá kellene vonni. Ez a nézeteltérés később termonukleáris háborúk sorozatát okozta Atlantisz és Lemuria között. Amikor a háborúknak vége szakadt, nem volt győztes. Időközben más okkultisták Lemuriát áthelyezték a Csendes-óceánba, ahol a Mu nevet viselő, szintén „elsüllyedt” kontinenssel együtt egyféle magyarázattal szolgálnak a Húsvét-sziget szobrainak készítésére, valamint a Karolina-szigetek romvárosára, Nan Madolra.

Ezek azonban távoli, nehezen elérhető helyek, így a Shasta-hegy marad a legcsábítóbb helyszín a Lemuriát kutatók számára… Hogy mennyi igazság van ezekben a történetekben, azt döntse el mindenki maga. Tény, hogy annyi variáció született már az eltőnt földrészről és titokzatos lakóiról, hogy ha volt is valaha egy parányi valóságalapja, az már rég a legendák ködébe veszett."

(forrás: http://zoldujsag.hu/lemuria/)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Vissza a tetejére

Tartalomból

Érdekes

Idegenek

Filmajánló

Ősök Világa

Videók